Ny rekord på genbrugspladsen

FARSØ: Der var kø langs Søndergården, ud på Svoldrupvej, – ja, helt ud til Søndergade, da der var mest pres på. Hvad sker der lige sådan en solrig formiddag på en påskelørdag Farsø?

Der blev ikke kun læsset af, flere benytte lejligheden til at få godt plantejord med retur, helt gratis, men dog skulle man selv fatte skovlen.

Trods det store ryk ind, gik alt stille og rolig. Bilerne holdt i kø, inden portene blev lukket op kl. 10.00, herefter gik det i en lind strøm i fire timer. Kl. 14.00 lukkede portene igen og 475 biler var blevet lettet for deres last.

Svaret er oprydning og havearbejde. De ekstra fridage kombineret med godt vejr havde fået ikke mindre end 475 biler, de fleste med trailere, til at sætte kursen mod genbrugspladsen i Farsø.

Der blev læsset tonsvis af haveaffald af og ligeså meget andet godt fra de hjemlige garager, lofter og andre gemmesteder. Alt foregik i ro og orden, og genbrugspladsens personale var behjælpelige med at vejlede, så de forskellige ting kom i de rigtige containere, – folk er blevet flinke til at sortere.

– Vi har haft utrolig travlt, ja faktisk har vi slået den tidligere rekord, som var på 400 biler, – i dag har vi haft 475 biler på kun 4 timer inde på pladsen, fortæller Gunnar Kjærsgaard, som har ansvaret for Renovests affaldsplads i Farsø.

Flere, dem med de lidt mindre mængder, valgte endda at parkere udenfor affaldspladsen på Søndergården og bære sit affald ind. Så undgik man at holde i kø inde på pladsen.

De næste dage varsler også godt vejrmæssigt, så mon ikke der igen bliver travlhed på genbrugspladsen?.  

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: