Ny plejefløj opføres til Højgården

FARSØ: En ny fløj til Plejecenter Højgården er netop nu under projektering og til kommunal behandling efter at have været i licitation.

Projektet omfatter indretning af 10 nye plejeboliger til ældre senhjerneskadede. Yngre senhjerneskadede er i forvejen placeret i et bofællesskab ved Plejecenter Østermarken i Aars.

Det tidligere plejehjem Grønhøj i Østrup var først tiltænkt formålet, men er efter egnethed og beregninger for ombygning blevet fravalgt igen.      

Opførelsen af den nye fløj ved Plejecenter Højgården koster i omegnen af 18. milllioner kroner.

Fløjen opføres ud mod plejecenterets nuværende parkeringsplads ved Højgårdsvej. Det betyder at et græsareal og en den nuværende indkørsel til parkeringspladsen inddrages til formålet.    

Ud over en ny og specialindrettet fløj, har kommunen også foretaget beregninger på det man kan spare ved at dele personale og faciliteter med ældrecenter Højgården.     

Årsagen til at Vesthimmerlands kommune i det hele taget har valgt at oprette flere plejeboliger til senhjerneskadede, er først og fremmest at behovet er der, og det er temmelig bekosteligt for Vesthimmerlands kommune at lade en senhjerneskadet vesthimmerlænding bebo en plejebolig i en nabokommune.    

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: