Ny investorkreds har fået Danatek på hjulene igen

FARSØ: Som det sikkert er mange bekendt, blev der 1. december afsagt et konkursdekret over Danatek A/S i Farsø på baggrund af virksomhedens egen begæring.

Der har været stille omkring virksomhedens konkurs, da der blevet arbejdet intenst på at finde løsninger til føre virksomheden videre. 

I dag var det så vidt. En kreds af nøglemedarbejdere og to eksterne investorer overtog aktiverne i Danatek A/S i Farsø, der hermed drives videre.

– De seneste års finanskrise har været hård ved mange maskinhandlere, og vi har kæmpet hårdt med faldende værdier af vore brugte maskiner, siger maskinhandler Michael Jensen og fortsætter;

I løbet af november måned arbejdede vi ihærdigt på at finde en løsning med vore kreditorer samt omkring en ny ejerstruktur. Det lykkedes desværre ikke i første omgang, men efter at konkursen blev en realitet, viste der sig nye muligheder. De seneste uger havde jeg gerne været foruden, men opbakningen fra vore mange kunder har fastholdt mig i troen på, at vi har gjort noget rigtigt i Farsø, og at der er en positiv fremtid for Danatek A/S, siger Michael Jensen, der nu glæder sig til at se fremad. Michael Jensen vil selv varetage posten som salgschef i det nye selskab.

Stærke menneskelige ressourcer
Den nye investorkreds består af Erik Poulsen og Henrik Lundum samt 6 nøglemedarbejdere, som er Karsten Sørensen, Jonas Andersen, David Rieks-Dollerup, Torben Vejlgaard, Erik Dahl og Michael Jensen.

Erik Dahl, der har været tilknyttet virksomheden et års tid, bliver adm. direktør for det nye selskab, udtaler;

– Jeg glæder mig til at gå i krig med opgaven og føler mig overbevist om, at denne nye konstellation er meget bæredygtig og på forkant med udviklingen i branchen. Vi har nogle flotte og tidssvarende faciliteter her i Farsø, så vi har alle forudsætninger for at drive en sund forretning.

De to nye eksterne investorer Erik Poulsen og Henrik Lundum bliver medlemmer af bestyrelsen. Erik Poulsen, der bliver bestyrelsesformand, har bl.a. en baggrund som direktør i grovvare branchen. Begge personer har betydelig erfaring i virksomhedsdrift og bestyrelsesarbejde.

– Vi er stolte over, at så kompetente personer har valgt at investere tid og penge i vores virksomhed, slutter Erik Dahl, der glæder sig til det nye samarbejde.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: