Ny heste-terrænbane ved Hvalpsund

HVALPSUND: Også hest og rytter har brug for nye udfordringer i nye omgivelser en gang imellem.

Derfor vil det sikkert glæde mange hesteejere i lokalområdet, at der nu er etableret en terrænbane, som kan benyttes uden tilknytning til en rideklub.

Det er Poul Møller på Hestbækvej 43, tæt på Hvalpsund, som har indrettet et af sine arealer, tilhørende hans landsted, til en terrænbane for heste.              

Banen er en springbane for pony/heste hvor springene er placeret i kuperet terræn med naturlige spring af forskellig højde. Indtil videre er der 12 spring, men det er planen at der fremover kommer nye spring til.

Springene er f.eks. levende træer med vandrette grene, eller træstammer der er lagt på jorden. Der er også spring, hvor der skal springes ned, eller op – alt efter hvilken retning man kommer fra. Dette vil give rytter og pony/hest nye udfordringer over de naturlige og faste forhindringer.

Poul Møllers bane ligger på en naturmark som grænser ned til Limfjorden, så der er også mulighed for at hest og rytter kan få sig en badetur.

Formålet med banen er at både hest og rytter kan få sig nogle hyggelige timer i det naturskønt beliggende område.  

Banen vil være åben i sommerhalvåret fra solopgang til solnedgang. Der vil være et mindre dagsgebyr som betales via MobilePay for at benytte banen, ligesom Poul Møller kræver at rytter benytter en godkendt sikkerhedsvest og hjelm. Ellers foregår ridningen på eget ansvar.   

Poul Møller har desuden lavet en parkeringsplads på en nærliggende mark, så det er nemt at komme til og fra stedet med hestetrailer.

Se annoncen for banen HER

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: