Ny brandbil fik ”varm” velkomst

FARSØ: Der var en massiv tilstrømning af børn og voksne til Store Torv i Farsø midtby, da Beredskab Vesthimmerland i formiddags kunne indvie sin nyindkøbte brandbil.

Der var rigtig stor interesse for at se Farsøs nye brandbil og den øvrige brandsbilflåde i vesthimmerland på Store Torv.

Her ses Farsøs nye brandbil.

Borgmester Knud Kristensen ønsker brandmand John Haubro tillykke med den nye brandbil.

Beredskabets forplejningsenhed var også mødt frem og serverede 200 “brandmandsportioner”

Brandbilen gjorde da også tydeligt opmærksomt på sin ankomst til midtbyen med sirene og et følge af yderligere 12 røde brandbiler fra de øvrige brandstationer i Vesthimmerland, en indsatsledervogn og den gule paramedicinerbil. Optoget gik fra brandstationen ad Røjbækvej, Svoldrup, hovedgaden og bag om Farsø Rådhuscenter inden de iøjnefaldende køretøjer blev parkeret på Store Torv og foran Sparekassen.       

Brandbilen vil fremover have sin faste base på brandstationen i Farsø, og man var derfor også særligt stolt over at kunne indvie bilen, der er blandt landets ypperste i teknik og effektivitet, midt på byens torv. Borgmester Knud Kristensen stod for indvielsen fra førersædet i brandbilen med brandmand ved stationen i Farsø, John Haubro ved sin side.

– Jeg vil gerne ønske Farsø tillykke med den nye brandbil. Jeg ved den vil få en stor betydning, lød det bl.a. fra borgmester Knud Kristensen.

Fra John Haubro lød det: Vi er meget glade. Vi skal nok passe godt på den, selvom det nok ikke kan undgås, at den med tiden får nogle ridser, når vi er ude.

Det helt særlige ved den nye brandbil er at den kan rumme 3.000 l. vand, hvilket er det dobbelte i forhold til den 30 år gamle brandbil, som den afløser. Den har også et særligt skumdoseringssystem, der gør brandslukningen mere effektiv. Og endelig råder den over 2 stk. 80 meter slanger, som kan kobles sammen, således man kan komme ind i store haller, hvor brandbilen ikke kan komme ind.

Med over 400 besøgende på Store Torv fik det frivillige beredskabs forplejningsenhed også travlt. Godt 250 store brandmandsportioner bestående af kartoffelmos med gullasch og rødbede blev der uddelt til de fremmødte på Store Torv.

Forplejningsenheden træder typisk til, når Beredskab Vesthimmerland afholder store indsatsøvelser.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: