Ny besætningsfastsættelse for Mary

HVALPSUND: Overfartslederen for Færgen Mary og Hvalpsund-Sundsøre Færgeri ønsker at ændre besætningsfastsættelsen, så der fremover bliver bedre mulighed for at rekruttere nye ansatte.

Besætningen ombord på Færgen Mary består nemlig i dag af flere ansatte der nærmer sig den normale pensionsalder. Det må derfor forventes, at der skal ske flere ansættelser indenfor de kommende år.

For at medvirke til at sikre den nødvendige fremtidige arbejdskraft ønskes det derfor at ændre i besætningsfastsættelsen, som er et udtryk for, hvilket uddannelsesniveau og erfaring man skal have for at være besætning ombord på færgen.

Besætningsfastsættelsen er i dag en sætteskipper og en styrmand af 3. grad. Fremover ønskes en besætningsfastsættelse på en kystskipper og en styrmand af 4. grad.

Det forholder sig sådan i dag at besætningsfastsættelsen for Færgen Mary er højere end det vurderes nødvendigt, derfor ønskes det at ændre den. Hvis den ikke ændres er det for eksempel ikke muligt for to færgenavigatør-uddannede personer at have vagt sammen. Det vil medføre en manglende fleksibilitet i forhold til vagtplanlægningen.

Overfartslederen vil derfor ansøge om ny besætningsfastsættelse ved Søfartsstyrelsen i starten af 2024.

Vil selv uddanne færgenavigatører
Det der kan være med til at sikre den nødvendige fremtidige bemanding ombord på færgen, er at Hvalpsund-Sundsøre Færgeri selv kan være med til at uddanne færgenavigatører.

Der er tidligere uddannet en færgenavigatør, som er en hurtigere uddannelse beregnet til at føre skibe i indenrigsfarvande, herunder Limfjorden, og han er fortsat ansat på Mary. Man uddannes til et specifikt skib, men der er mulighed for senere at skifte job til en anden færge, såfremt det kan godkendes af Søfartsstyrelsen.

Når en færgenavigatør uddannes på Mary, så er der ikke behov for yderligere oplæring, når/hvis færgenavigatøren ansættes efter læretiden er overstået.

/cf

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: