test

Nu rykker kulturen ud

VESTHIMMERLAND: Selvom den officielle start – og premiere på Vesthimmerlands Kulturuge først starter lørdag, så er programmet så fyldigt, at der allerede lægges ud fra i dag torsdag med opvarmningsarrangementer.

I alt 46 arrangementer er der på programmet i hele kommunen fra 1. til 11. marts, så der er godt med kultur at opleve og flere sågar i andre omgivelser end man er vant til.

For Ideen med ”Aha! – Kulturen rykker ud” som kulturugen har af officielt navn går nemlig ud på at rykke kulturen ud af sine vante ramme, ud på nye såvel som kendte scener – og på den måde åbne op for nye møder mellem borgerne og den blomstrende kultur i Vesthimmerland.

Allerede i Kulturugens første år ses der samarbejder mellem det lokale erhvervs- og kulturliv. Fællesskab er det gennemgående tema, hvilket man kan se i de mange arrangementer, hvor flere arrangører er gået sammen på kryds og tværs for at skabe nye oplevelser.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Asger Andersen glæder sig også.

-Da jeg blev præsenteret for ideén om en Kulturuge i Vesthimmerlands Kommune, tænkte jeg med det samme ”Aha, nu rykker vi!”. I Vesthimmerland værdsætte vi nemlig  vores fælles kultur- og fritidsliv – og nu også med et erhvervsliv, der træder op på scenen som en aktiv medspiller. Ildsjæle, foreninger, klubber og erhvervsliv kan på hver deres måde bidrage til ”det gode liv” i Vesthimmerland, ofte helt frivilligt og med lysten til at gøre en forskel for os alle.

I en kommune som vores har vi nu muligheden for at dyrke vores kultur med ”Aha – når kulturen rykker ud” og ikke mindst vise, hvad vi akn med fælles indsats.

Jeg håber i vil benytte jer af lejligheden til både at opleve en af det rige kulturliv vi har, og se  lokale virksomheder og institutioner i nye sammenhænge, lyder opfordringen fra Asger Andersen.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: