Af: Kim Skaarup Kristensen, Farsøvej 106, 9640 Farsø
Vi har de seneste 3 måneder set føljetonen om BioCirc. Bestyrelsesmedlemmer der går, storaktionær der vælger at slippe deres engagement, finanstilsynet der kigger BioCirc efter i krogene, overtrædelse af modtagemængder og sidst rygter om at hele skidtet er sat til salg.
Når man som byrådsmedlem, valgt til at tjene kommunens borgere, læser om alt dette, må det skabe tvivl om de valg de har taget. Man kan jo berettiget sige, at kommunen og BioCirc bliver samarbejdspartnere i produktion af “grøn” energi.
I et sådant samarbejde indenfor erhvervslivet, ville den ene part have trukket følehornene til sig for lang tid siden. Derfor undrer det mig, at der ikke er flere byrådsmedlemmer, som stiller indgående spørgsmål til BioCirc s engagement og troværdighed.
At energiformen skulle være “grøn” med solceller og vindmøller, er stærk tvivlsom. Nyeste forskning viser, at forureningen kun bliver flyttet fra ibrugtagningsstedet til produktionslandet.
Produktion af solcellepaneler udleder en støv, der ligner asbest og giver samme lungesygdom.
Nu har BioCirc jo ikke ligefrem vist at de har styr på tingene. Her tænker jeg på lugtgener og spildevand, men kommunen har lovet, at de ikke får lov til at udvide inden der er styr på de dele.
Men kan vi så stole på det? Havde nogen spurgt mig i januar, havde svaret været ja. En udvidelse er bundet op på at der er styr på det eksisterende.
Spørger man mig i dag, er svaret nej. For desværre har Teknik og Miljø vist, at sådan en binding til enhver tid kan fjernes.
For netop på mødet i Teknik og Miljø blev bindingen mellem Strandby Solcelleprojekt og fjernvarme i Strandby fjernet.
En binding, som kommunen ellers så som helt essentiel.
Man holdt en afstemning om emnet, på et møde, hvor rådet ikke var fuldtalligt.
Jeg synes, det lugter. Det lugter langt væk af dårlig ledelse fra formandens side. At en så vigtig beslutning lige skal tages, når den største modstander af projektet ikke er til stede.
Allan Ritter, det lugter langt væk af rævekage!!
Strandby Solcelleprojekt anser jeg for at blive kommunens mareridt.
Placeret tæt på områder, hvor kommunen satser millioner på turister og oplevelser. Og lige oven på vandreservoiret til Strandby-Risgårde vandværk.
Med 25 kilometer til nærmeste brugbare transformator og ikke mindst, ejet af en schweizisk kapitalfond.
Vil vi virkelig satse vores gode drikkevand. Der er flere vandværker, der er i knibe allerede.
Jeg håber virkelig, at Byrådet vågner op.
At det de har gang i ikke stemmer overens med det borgerne ønsker. At det hele ikke er så lysegrønt som de måske troede.
Og så håber jeg, og vil på det kraftigste opfordre Teknik og Miljø til at rulle deres bindingsfritagelse for Strandby Solcelleprojekt tilbage.
Det ville faktisk klæde jer.