Nu lægger 14-årige Malte fra i sine racere

FARSØ: 14-årige Malte Ebdrup fra Farsø er inde i en rivende udvikling som racerkører, og er p.t. den yngste i Nordjylland, som kører på det niveau.

Han startede som 12-årig i gocart, i år suppleres den med en racerbil – en Peugeot 207. 

-Ud over skole, bruger jeg næsten al min vågne tid til motorsport, fortæller Malte.  

Talent for motorsport
Det siger ikke så lidt om de ambitioner, mål og drømme som Malte har for fremtiden som racerkører. Men det sker ikke uden talent. Og det har han, det viser løbsresultaterne tydeligt fra 2020. I alle de Gocart løb han deltog i sidste år, kørte han enten en 1. eller 2. plads hjem.     

Det startede med en billig gokart
Malte bor i Farsø med sin familie og går i 8. klasse på Haubro Friskole. Som 11-årig plagede han sin far Rune Ebdrup om at måtte få en crosser eller en ATV’er. Bare sådan til at køre lidt rundt i haven på Nygade.

Det mente far Rune hverken var tåleligt for naboer eller have. I stedet blev der købt en billig gocart i Den Blå Avis. Haven blev dermed skiftet ud med gocart banen i Nysum. Mange lørdage blev brugt fra kl. 9-16 i Nysum, og far var naturligvis med på sidelinjen. Malte var straks bidt af ræs og viste talent – og Rune Ebdrup kom snart til at dele sønnens begejstring for motorsport.

I vintersæsonen derefter blev der kørt indendørs i gocartcentret i Aars. Her blev der også dannet en klub på Rune Ebdrups opfordring.

Malte begyndte at deltage i løb. I Viborg Motorklub og på Løvel-banen fandt han den klub og det kammeratskab, der fik ham skubbet videre og til de flotte resultater sidste år – og det vel at mærke kun to år efter at han for første gang satte sig i sædet i en gokart.

Komet-karriere spottet af talentspejder
Hans komet-karriere er også årsagen til at en talentspejder spottede ham sidste år til køre bil. I 2021 kommer han til at køre i Brian Madsen Motorsport. For mange vil Brian Madsen være kendt som flere gange DM mester i Rally.

Fra i år skal han også køre bil
Det betyder at Malte og hans far netop har investeret i en Peugeot 207, som Malte stolt viser frem.

I den skal han sammen med teamet køre Yokohama 1600 Challenge. Det bliver på baner som Jyllandsringen, Padborg Park og et enkelt løb i Holland.

Samtidig skal Malte fortsætte med at køre i gocart. Også her vil han prøve kræfter med næste niveau. Efter 2 år i miniserien, springer han juniorserien over for at køre med i senior-serien. Det er netop muligt, fordi at Brian Madsen Motorsport også fra i år går ind i gokart-sporten.

Et travlt 2021 for Malte og hans far
Dermed kan Malte og hans far godt se frem til en travl 2021, der starter til marts. Sidste år turnerede de rundt i egen bus med sengepladser og plads til gokarten bagi. Hvordan Peugeot’en skal fragtes rundt i år, har Rune Ebdrup endnu ikke fundet en løsning på.

Far og søn kan også godt regne med, at de mange weekend-løb udvides med en ekstra dag – altså fredag, lørdag og søndag.

-Heldigvis gør mit job som selvstændig det muligt for mig at tage fredagen med. Og så har vi også taget en god snak med Maltes skole. Så alt løser sig, så Malte kan følge sin drøm.
Og så er Malte og jeg enige om, at det her noget vi har sammen som vi begge investerer tid og penge i, siger Rune Ebdrup.  

Kører lige nu digital motorsport 
Indtil løbssæsonen tager sin start er Malte flittig indenfor digital motorsport. På hans værelse står en imponerende køresimulator. Her tilbringer han for tiden 5-6 timer om dagen. Her kører han for det professionelle IRacing team RS-competition. I 2020 kvalificerede han sig til DM og kører serien ESR-Porsche Esports Carrera Cup Danmark. Ambitionen er at slutte i top 10. Løbene bliver sendt direkte på TV”-sport.    

  
Malte Ebdrup bruger vinterpausen fra baneløb på at køre digital motorsport. Denne køresimulator har han på sit værelse, hvor han kører DM.
Det bruger han 5-6 timer om dagen på, nu hvor de sidste afdelinger nærmer sig.               

 

    

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: