Nu er busskiltene gule

VESTHIMMERLAND: Som mange sikkert har bemærket så har skiltene ved busstoppestederne skiftet farve. Indtil nu har skiltene været blå som definition på regionale ruter, mens skiltene i større byer har været gule og forbeholdt stoppesteder for bybusser.

Et nyt vejregulativ er imidlertid trådt i kraft i 2023, og derfor har Vesthimmerlands Kommune lige nu travlt med at skifte skilte ved busstoppestederne.

Per Larsen fra Vesthimmerlands Kommunes fortæller, at den nye bekendtgørelse for de nye skilte allerede blev meldt ud i 2015, og den er gældende for hele landet. Årsagen til at alle skilte nu skal være gule fremfor blå, kender han ikke årsagen til – andet end de skal være ens overalt.

100 skilte skiftes
Ca. 100 skilte vil der blive skiftet i alt i Vesthimmerland – og som man sikkert også har bemærket, er der et fint underskilt hvori stoppestedets navn er fræset ud. Navnene svarer til stoppestederne anført i NT’s køreplaner.

-Samtidig er der også sket en opgradering af læskærme og buslommer, fortæller Per Larsen.

Nyt stoppesteder
Og stoppesteder er der faktisk også kommet ekstra af. Eksempelvis har Fabriksvej ved indkørslen til Farsø fået sit eget stoppested, ligesom Løgstørvej ved indkørslen til Aars har fået et helt nyt stoppested. Dermed ikke ment, at man ikke længere kan få bussen til at stoppe på landevejen udenfor stoppestederne. Det kan man godt, men man opfordres til at bruge nærmeste stoppested.

Opgraderingerne har Vesthimmerlands Kommune dog ikke betalt alene. Der har været et såkaldt krone til krone tilskud, som man har kunnet søge hos Trafikstyrelsen.

Samtidig er der også kommet et helt nyt skilt – som faktisk er blåt, som skilter for trafikknudepunkt. Det kan man bl.a. se ved rutebilstationen i Farsø. Trafikknudepunkt betyder en lokation hvor det er muligt at skifte til samkørsel, flextur eller cykel.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: