Nu åbner nær-politistationen i Aars

VESTHIMMERLAND: På næste tirsdag er der officiel åbning af Vesthimmerlands nye nær-politistation, der er beliggende på Løgstørvej 14B i Aars. 

Siden foråret, hvor det blev besluttet at oprette to nye nærstationer i Nordjylland – i henholdsvis Aars og Brønderslev, som led i flerårsaftalen for Politiet og anklagemyndigheden, har Nordjyllands Politi arbejdet på at klargøre lokalerne i de to byer, så de kan huse en moderne politistation.

Og dét arbejde er nu færdigt, og politikredsen er dermed klar til at åbne nærstationerne.

Stor betydning for den lokale tryghed
Justitsminister Nick Hækkerup siger:

– Hvis vi vil have fat i kraven på de kriminelle, kræver det et politi, der er tæt på borgerne. Et politi, som kender lokalområdet godt, og måske også har en ide om, hvem de skal kontakte, hvis der har været ballade i gaden eller indbrud i et hus. Jeg tror på, at de nye nærstationer kommer til at få stor betydning for den lokale tryghed, og jeg ser frem til at være med til de to officielle åbninger.

Nærstation med 6 fast tilknyttede betjente
Politidirektør Anne Marie Roum Svendsen glæder sig over, at politikredsen nu kan slå dørene op til de to moderniserede nærstationer, der hver får seks fast tilknyttede lokalbetjente, ligesom der også er mulighed for, at politikredsens kørende beredskab kan arbejde fra nærstationerne

Mere synligt politi
– Vores nye nærstationer med fast personale betyder, at vi som politi kan komme endnu tættere på nordjyderne. Vi bliver mere synlige i nærmiljøet, og vi ved, at det øger trygheden, når vi kan udføre vores opsøgende politiarbejde og anden borgerservice fra lokaler tæt på borgerne, siger Anne Marie Roum Svendsen.

Åbningstid på 15 timer
Nærstationerne vil have en åbningstid på mindst 15 timer.

Glad borgmester
Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, siger:

– I Vesthimmerland ser vi meget frem til at åbne den nye nærpolitistation i Aars. Vi har længe kæmpet for øget politimæssig synlighed og tryghed, og derfor har vi også store forventninger til Nordjyllands Politis faste fysiske tilstedeværelse i vores kommune. At de samme betjente færdes i vores område vil helt sikkert øge kendskabet og samarbejdet mellem kommune og politi, hvilket også skaber grobund for større tryghed og politiets tilgængelighed for borgerne i Vesthimmerland.

Se annoncen for Åbent Hus HER

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: