Nordjylland er også en del af Danmark

Theresa Berg Andersen, SF

Theresa Berg Andersen, SF

Af: Theresa Berg Andersen, SF – Spidskandidat til Folketingsvalget 2022

I disse dage ser vi en valgkamp, som mest af alt handler om at være mest nordjysk imellem Inger Støjberg og Mette Frederiksen. Og den kamp vil jeg sådan set også godt melde mig ind i. Ikke fordi jeg har brug for at vise, at jeg kan køre på traktor eller spiser makrelmadder, men fordi, at jeg rent faktisk ved, hvad det vil sige at bo i Nordjylland, og hvilke udfordringer der er, efter at have boet i Vilsted stort set hele mit liv. For nogle gange er der brug for netop et rigtigt nordjysk perspektiv på tingene på Christiansborg. Livet i Nordjylland og København er ikke det samme, og derfor det er vigtigt med en nordjyde i folketinget, som kender til de vilkår, der er heroppe nord på.

Med min erfaring som pædagog, men også som kommunalbestyrelsesmedlem, vil jeg påstå, at jeg kender til mange af de udfordringer som Nordjylland står overfor. Jeg vil kæmpe for, at Nordjylland får de samme muligheder som i resten af Danmark. Det gælder når vi taler om den kollektive transport men bestemt også et øget fokus på vores nære velfærdsområder: vores børn og unge – men også vores ældre og syge, og mennesker med et handicap. Der skal sikres bedre tilbud og kortere ventelister. Uligheden i Danmark stiger, og det går ud over de mennesker der har mindst. Vi skal ikke udhule vores fælles velfærd ved at privatisere. Vi skal i stedet styrke den og det er for mig en selvfølge, at de der kan bidrage mest, skal hjælpe med den opgave. Nordjylland er også en del af Danmark, og bliver jeg valgt, vil jeg gøre mit for at hjælpe dem med at huske på det, når der træffes beslutninger i København.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: