Når man kan mere end man selv tror

HAUBRO: Hvis nogen tror at alle skoleelever er dovne, har de ikke mødt eleverne på Himmerlands Ungdomsskole i Haubro. Mens andre havde travlt med at gøre klar til weekend, pakkede 12 friske elever rygsækken, snørede vandreskoene på og gjorde teltene klar til en anderledes weekend.

Elever fra Himmerlands Ungdomsskole med rygsækken spændt på til knap 60 km march gennem Vesthimmerlands smukke natur.

I løbet af de næste 48 timer skulle grænserne for hvad man normalt kan holde til flyttes lidt.

Den første eftermiddag bød på lidt over 15 kilometers march og en aftensmad, der var noget mere primitiv end normalt, da alt hvad der ventede de sultne elever var en masse kartofler, nogen gulerødder, lidt løg og en stor gryde. Her var ingen mor til at ordne maden, men heldigvis klarede eleverne opgaven med højt humør, fik lavet mad over bål, og alle kravlede mætte i soveposen.

Lørdagen bød på en tur gennem noget af kommunens smukkeste natur. Uhrehøje plantage, kysten ved Strandby, skrænterne ved Ertebølle, Trend storskov, og forbi Vitskøl kloster til Rønbjerg, hvor holdet lige nåede den sidste færge til Livø.

På Livø var der både kræfter til endnu en omgang primitiv madlavning over spritbrænder og en tur rundt for at se øens helt unikke natur, der viste sig fra sin mest charmerende side.

Søndag gik turen tilbage til fastlandet, og der ventede en flot men blæsende tur hjem til Haubro over Hyllebjerg bakker. Trætheden begyndte at melde sig, og nogen måtte udgå med skader, men der blev kæmpet flot.

Hjemme igen, havde de elever der havde gennemført hele turen klaret 58,5 kilometer på ca. 48 timer. Der var store vabler, ømme ben, men også en flok meget stolte elever, der havde fået en rigtig god oplevelse.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: