test

Næsebjørnen Benny flytter til Stenaldercentret

ERTEBØLLE: Sidste torsdag så centerleder på Stenaldercentret i Ertebølle, Søren C. Hansen er meget rørende indslag på TV2Nord.

Næsebjørnen Benny, som i sidste uge tonede frem på TV2Nord for at finde et nyt hjem, har nu fundet det. Nemlig på Stenaldercentret i Ertebølle, hvor den flytter til om 14 dage.

Indslaget omhandlede næsebjørnen Benny, som forleden blev fanget i en fælde ved Hjallerup og nu søger et nyt hjem, da hans ejer ikke har meldt sig på trods af en fremlysning. 

Næsebjørnen blev straks overgivet til Dyrenes Beskyttelses Vildtstation i Nibe, hvor vildtplejer Kristian Mosgård straks tog sig af ham og døbte næsebjørnen Benny.

Det er også Kristian Mosgårds fortjeneste, at Benny nu får et godt hjem på Stenaldercentret. I alt modtag han 50 henvendelser på baggrund af indslaget på TV2Nord, men det var altså fremtiden på Stenaldercentrets store udendørs anlæg sammen med andre dyr, som Kristian Mosgård fandt bedst for Benny.

Benny flytter til Ertebølle om ca. 14 dage efter at hans hus og voliere står færdig.

Benny er lige nu på størrelse med en stor kat, men kan blive 5 gange så stor. Næsebjørnen stammer fra USA og sydamerika og er meget almindelig i regnskoven, hvor den bl.a. ernærer sig at insekter, mus og andre smådyr, som den graver fri af jorden med sine klør. Klørerne bruger den også til at klatre i træer med. Næsebjørnen er i Danmark godkendt som kæledyr i fangenskab og anbefales at blive ernæret med hundefoder.                

– Næsebjørnen er et meget aktivt dyr og det er rigtig interessant for de besøgende på Stenaldercentret, fortæller Søren C. Hansen, der glæder sig til at Benny flytter ind.   

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: