Multibane til Vester Hornum skole

VESTER HORNUM: Hver by sin multibane og selvfølgelig også i Vester Hornum, hvor især eleverne på Vester Hornum skole har set frem til at tage den multifunktionelle bane i brug, som er placeret ved skolen.

Sparekassen Farsø som har været bidragyder til Multibanen i Vester Hornum mødte frem med den store check på kr. 40.000 til Multibanen og havde samtidig også en check med til naboen ”Firkløveren”, som havde søgt Sparekassen om en ny flagstang og en kaffemaskine.

Snoren til den nye Multibane klippes.

Multibanen kan bruges til mange forskellige sportsgrene og de nyindkøbte hockeystave blev straks taget i brug.

I dag skulle den officielle indvielse finde sted. Sponsorerne, som også indbefatter eleverne selv på Vester Hornum skole var mødt frem for at indvie den 225.000 kr. dyre bane.

Vester Hornum skole var mødt frem for at indvie den 225.000 kr. dyre bane.

Banen er finansieret med kr. 100.000 fra kommunens kvalitetsfondsmidler, mens skolen og borgerforeningen selv har skullet stå for finansieringen af resten. Det er sket med et sponsorat fra Sparekassen Farsø på kr. 40.000, fra Sparekassen Himmerland på kr. 10.000, kr. 46.000 fra skolens egen kasse og 30.000 fra et multibaneløb, som skolens elever selv har stået for.           

Den officielle åbning blev foretaget af lokale Palle Jensen, der også samtidig i egenskab af byrådsmedlem, repræsenterede Vesthimmerlands kommune, som den største bidragyder til banen.  Palle Jensen sagde, at han selv om projektet havde tænkt, om det virkelig kunne lade sig gøre at skrabe så mange penge sammen i lille Vester Hornum. Byen har i dag en velfungerede skole, hal, børnehave og samlingsstedet Firkløveren. Det kan vi godt være stolte af, sagde han. Selvom den røde snor var blevet glemt i skyndingen, så blev den dog hurtigt fundet frem, så Palle Jensen og en elev kunne forestå den officielle snorklipning.

Også skoleleder Asger Hald kunne udtrykke sin stolthed over Multibanen. Den er skabt med mange kræfter, og derfor må den også bruges af alle – også udenfor skoletid.   

Efter talerne blev banen straks taget i brug. Elevrådet havde arrangeret kamp, bestående af 4 lærere på det ene hold og et elevhold bestående af en elev fra hver af de 10 årgang på skolen. Resultatet blev 8-0 til eleverne. Efterfølgende blev der spillet hockey med nyindkøbte stave. Dermed blev det demonstreret, at banen kan bruges til mange forskellige sportsgrene.  

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: