HVALPSUND: Beskæftigelsesminister Inger Støjberg var tydeligvis i sit rette element, da hun idag var på besøg hos Produktionsskolen Kongshøjgaard ved Hvalpsund.
Straks blev stiletterne udskiftet med flade sko, og som tidligere landbopige fulgte ministeren meget interesseret med rundt på den tidligere landsbrugsejendom, som nu huser produktionsskole.
Forstander Jens Chr. Pedersen og formand Kurt Friis Jørgensen stod for rundvisningen og præsentationen af skolens 4 linjer ligesom elever og lærere kunne få sig en snak med ministeren.
Rundvisningen startede på metal- og autoværkstedet og beskæftigelsesministeren sagde spøjst, at eleverne da lige kunne give ministerbilen et tjek. Videre gik det til tekstilværksted og butik, hvor Inger Støjberg var meget imponeret af den kreativitet og opgaver som de unge vokser med.
Lærer Rikke Skadhauge sagde noget meget betegnende for opholdet på produktionsskolen. – Her får man lov at afprøve noget med hænderne, som måske senere kan føre til et job. De 50 elever på Produktionsskolen Kongshøjgaard er unge under 25 år, som endnu ikke har gennemført en ungdomsuddannelse, som der kan være flere årsager til. Typisk er disse unge ikke bogligt stærke og har derfor i større grad brug for en mere praktisk tilgang til uddannelse og job.
Videre gik rundvisningen til produktionsskolens nye stald, der omkring november måned tages i brug til skolens 30 kreaturer. Interesseret spurgte ministeren eleverne hvad de var i gang med og svaret var forberedelser til høsten. Herefter gik snakken livligt om halmballer og kornsorter.
Sidste stop var køkkenlinjen, hvor ministeren fik fortalt at mange af eleverne havde held med gode uddannelser og job efter opholdet på Kongshøjgaard.
Den lokale MF’er Per Bisgaard, som havde arrangeret besøget på Produktionsskolen Kongshøjgaard og senere også Stenaldercentret i Ertebølle, fortæller at disse lidt anderledes virksomhedsbesøg ude i den virkelige verden giver et helt andet indblik for ministeren end et skrivebordmøde.
Begge steder betegner Per Bisgaard som solstrålehistorier og især Produktionsskolen Kongshøjsgaard, som et godt alternativ til en traditionel erhvervsuddannelse.