VESTRUP: Det er en af Vesthimmerlands nyeste haller, Minihal Vestrup, der blev opført i forbindelse med Vestrup Skole og indviet for 10 år siden.

I lørdags blev minihallens 10 års jubilæum fejret og rigtig mange af hallens brugere kiggede forbi. At minihallen er vigtig for lokalområdet i Vestrup, Vognsild og Østrup – og måske har været skolens og flere foreningers redning, vidnede dagens mange taler om.

En hal der gør en forskel
Først var det formand for den frivillige bestyrelse i Minihal Vestrup, Claus Broch Christensen der tog ordet.

-Dagen i dag fejrer vi for at markere hallens 10 års jubilæum og en hal der i den grad gør en forskel. Det er ikke bare bygningen vi fejrer i dag, det er også et fællesskab. Vi vil gerne være et sted hvor unge, børn, voksne og ældre mødes både for motion, men også for at bruge timer sammen og styrke fællesskabet, når vi mødes over en enkelt øl eller en sodavand og i forbindelse med julefrokoster og andre ting.


I brug til hverdag og fest
Alt dette er fællesskabet i de frivillige foreninger. Det er hallen der bidrager med det og samtidig er det en stor fornøjelse, at kunne konstatere, at vi også har et stigende privatforbrug, så folk bruger altså også hallen til forskellige private arrangementer. Konfirmationer er et stigende hit. Vi ønsker ikke som sådan at være et festlokale, det er slet ikke nogen målsætning, men vi vil gerne bidrage til fællesskabet ved at imødekomme den type arrangementer.
Hallen blev til takket være et stærkt fællesskab
Hvis man kigger lidt tilbage i historien og på begyndelsen, så kom denne minihal kun til verden ved et stærkt fællesskab, kommunal opbakning og et imponerende frivilligt engagement. I den sammenhæng var der nogle frivillige der brugte rigtig mange timer. Den kommunale opbakning stod især Jan Dyregaard for. Så derfor vil jeg benytte dagen i dag til at mindes Jan, takke ham og endnu en gang anerkende, at uden Jans mangeårige lobbyarbejde og politiske opbakning så var det her nok ikke lykkedes. Det vil vi gøre med en plakette for Jan, som opsættes her i hallen.

Et andet vigtigt fundament for hallen er de penge der rejses lokalt. Vi har stadig en aktiv jernindsamling i Østrup, og der er vi helt afhængige af Kjeld som vi i bestyrelsen gerne vil overbringe en lille erkendtlighed. Vi tager jo bare imod pengene, så der har vi det utroligt nemt.
Hallen er rammerne, og det er de frivillige foreninger der er dagligdagen sammen med skolen. Det er vi utrolig glade for, og vi tror på den måde, at vi har skabt noget der er her om både 10 og 20 år, lød det fra Claus Broch Christensen.
8 mand satte sig sammen for 14 år siden
Dagens festtaler var Jakob Ræbild Nørgaard og han sagde bl.a.: For 14 år siden satte 8 mand sig sammen og efter 4 år kunne Jan Dyregaard indvie hallen sammen Sonja Paulin og formanden for arbejdsgruppen Torben Svenstrup. Selvom der gået 10 år, så synes jeg godt vi kan hylde de 8 mand der deltog i den arbejdsgruppe dengang. De har sat et meget betydeligt aftryk her i Vestrup. De 8 var Torben Svenstrup, Allan Bo Sørensen, Anders Kjær Kristensen, Claus Broch Christensen, Jesper Svendsen, Kim Sørig, Søren S. Sørensen og Tonni Klausen. De viste om nogen hvad vedholdenhed, fælleskab og sammenhold kan blive til, når man som dem brugte rigtig mange timer, fordelt over fire år, på at give noget til deres lokalområde. Hallen blev afleveret til tiden og til den aftalte pris. Så rigtig flot!
Motion og mødested
Men først og fremmest fik vi i Vestrup et sted hvor vi alle kunne dyrke motion og vi fik et mødested. Det er også et sted, hvor nye ting udfolder sig; nye sportsgrene, babysang, møder og et fælleskab i lokalsamfundet som ikke kræver noget særligt, kun at man går ind ad døren.
Understøtter skolen
Vi fik samtidig en mulighed for at forny og understøtte vores skole. Det er tydeligt at minihallen er forbundet med skolen og giver vores børn en helt særlig mulighed for at udfolde sig. Den supplerer og styrker vores skole og efterhånden som minihallen blev kendt, blev den også brugt af andre udenfor området. Ud mod Svoldrupvej viser hallens store lysene bogstaver, at herude mellem marker og landsbyer sker der noget.
Fokus på tilgængelighed og anvendelighed
Louise Post fra Vestrup Gymnastikforening holdt også en tale. Hun sagde bl.a. – Først og fremmest et stort tillykke. Hallen her i Vestrup har dannet en ramme for det gode hverdagsliv og er et samlingspunkt med aktiviteter helt tæt på lokalsamfundet. Hun takkede også initiativtagerne til hallen. Hallens bestyrelse har driftet hallen med sikker hånd og er en værdsat samarbejdspartner. Vi oplever at bestyrelsen prioriter hallens tilgængelighed og anvendelighed. Det er en stor glæde for os som brugere.

Minihallen har givet mulighed for mange nye aktiviteter
For gymnastikforeningen betød minihallen, at vi gik fra skolens gymnastiksal til en minihal og foreningen fik vokseværk. Det gav plads til nye ideer, aktiviteter og redskaber. Fællesskab, tillid og samarbejde. Det er generelt bærende værdier i vores lokalsamfund og i forbindelse med hallen er det ingen undtagelse. Minihal Vestrup danner en alsidig ramme. Det er her vi går til valg, går til skole og børnehaveaktiviteter, gymnastikopvisning, vi har eksterne foreninger som fodboldklubber, bmx klub og danseklub fra andre byer der kommer her og glædes over at være i vores hal. Vi har et årligt lanparty for voksne, vi har børne- og voksenfødselsdage, familiesammenkomster, barnedåb og meget mere.
Folk udefra er imponerede af hallen
Også skoleleder Sonja Paulin ville ønske tillykke med jubilæet. – Som tiden dog går. Det var kæmpe, kæmpe stort for ti år siden, da vi alle sammen fik hallen. Vi har nydt faciliteterne i alle årene til mange forskellige aktiviteter. Og vi har glædet os over det fantastiske og gnidningsfrie samarbejde mellem hallens bestyrelse og skolen. Vi afvikler mange møder i mødelokalet og har mange på besøg udefra, som er imponerede over hallen og siger, at det er det små samfund kan. Selvom hallen er 10 år gammel så kan man ikke se det, fordi vi alle gør vores yderste for at passe godt på det vi har.
Også Kernehuset havde en tak til hallen for muligheden for at børnene kan være endnu mere aktive.
Efter talerne blev trampoliner, måtter og andre redskaber hentet frem for at vise hvad minihallen formår. I anledning af jubilæet var Vestrups KFUM Spejdere inviteret indenfor med en hjemmelavet klatrevæg.

Efter nogle timers aktivitet sluttede jubilæumsdagen af med hotdogs.
/cf