Mere iværksætteri på turismeområdet ønskes

VESTHIMMERLAND: Omkring 55 deltagere var i dag samlet på Vitskøl Kloster til et seminar – et såkaldt summit, hvor der blev sat fokus på de udfordringer, turismen står overfor i forhold til manglende iværksætteri.

Der blev zoomet ind på de synergier, der skal til for at sikre de gode iværksætterimuligheder, der er potentiale for inden for turismen i Vesthimmerland og Nordjylland.   

Vesthimmerlands borgmester Per Bach Laursen bød velkommen og lagde vægt på, at man ønsker at understøtte turismeudviklingen i Vesthimmerland og sikre samarbejdet med de andre kommuner og destinationer i Nordjylland. Dagen bød også på oplægsholdere, som tog udgangspunkt i turismeiværksætteri.  

Vær bevidst om dit produkt
Turismeiværksætter Nanna Balsby fra nB Tourism holdte oplæg til seminaret, hvor hun understregede, at det er vigtigt at være bevidst om sit produkt som iværksætter.

-Du skal være tro mod din målgruppe og produktet, du vil skabe og lav samarbejder med dem i destinationen, som er gode til det, de laver. På den måde får man skabt værdikæden, slog Nanna Balsby fast. Turismeiværksætteren har blandt andet været med til at starte tiltaget Løvtag, som er en overnatningsmulighed i trætoppene i Mariager Kommune.  

Man kan ikke gøre det alene
Martin Svendsen, som er iværksætter fra Løkken, gav sit bud på turismeiværksætteri med udgangspunkt i hans to virksomheder VestEvent og North Shore Surf. Hans budskab til Tourism Summit 2018 var, at Man kan ikke gøre det alene. Iværksætteri kræver samarbejder med andre. Man skal huske at se potentialet i området og det netværk, du kan skabe med andre rundt omkring dig. Brug dem og skab en helhedsoplevelse for turisten.  

Deltagerne blev til sidst bedt om at sætte ord på iværksætteri, muligheder og vækstfaktorer. Der kom blandt andet ord som ‘værdikædesamarbejde’, ‘synergiskabelse’ og ‘offentlig/privat-samarbejde’ frem.

 

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: