test

Meget er sket siden sidste år

FARSØ: Godt 850 garanter fra det tidligere Sparekassen Farsø og nuværende Den Jyske Sparekasse, mødte iaften op i Dronning Ingrid Hallerne for at høre om det nye ægteskab.

Godt 850 garanter deltog i garantmødet.

Adm. direktør Claus E. Petersen informerede om den “nye” sparekasse.

Efter fusionen mellem Sparekassen Farsø og Den Jyske Sparekasse er der god grund til høj cigarføring, mente Sigurd Barret, der sluttede garantmødet af på underholdende vis.

Ny områdedirektør Brian Otte, forhenværende sparekassedirektør Mogens Jensen og forhenværende Søren Øgaard byder garanterne velkommen til garantmøde.

Med fusionen mellem de to pengeinstitutter hører også en del omstruktureringer organisatorisk set.
Den tidligere Sparekassen Farsø kaldes nu driftsenhed Farsø, hvor netop Brian Otte er tiltrådt som områdedirektør.

Udover ny direktør får garanterne i driftsenhed Farsø også en ny bestyrelsesformand, nemlig Sejer Mortensen fra Jelling, som der blev lejlighed til at hilse på til garantmødet.

Men allerførst blev det en afsked med afgående formand Søren Øgaard og tidligere direktør Mogens Jensen.

Søren Øgaard fortalte: Vi har haft en turbulent tid siden sidste år. En del af vores forretninger har været selvforskyldt, men vi har kæmpet for vores lokale pengeinstitut. Vi har fundet den bedste løsning sammen med Den Jyske Sparekasse med et forretningsgrundlag til gavn for alle. Vi er sikker på at Den Jyske Sparekasse vil leve op til vore forventninger.

Mogens Jensen kunne i samme vendinger tale rosende om det nye samarbejde. – Vi blev inviteret til en kop kaffe hos Claus E. Petersen i Den Jyske Sparekassen. Den smagte så godt, at vi ikke har smagt andre.

Mogens Jensen kunne også se tilbage på 27 gode år som direktør for Sparekassen Farsø, som han gerne ville takke for til bestyrelsesformænd og medarbejderne.

I 1985 havde jeg aldrig stået foran så mange mennesker. Så jeg var nervøs, men fandt hurtigt tryghed. Derfor håber jeg at I vil tage lige så godt imod Brian Otte, som I gjorde med mig i 1985, sluttede Mogens Jensen.

Efterfølgende tog direktør Claus E. Petersen over med det formål, at fortælle om Den Jyske Sparekasses historik og dens nuværende omfang. – Jeg betegner den som Danmarks længste sparekasse på 266 km fra Aalborg i nord til Tønder i syd, lød det med glimt i øjet fra Claus E. Petersen.

Efter en grundig gennemgang af Sparekassens situation, herunder en kommentar til Inviros rapport, sluttede Claus E. Petersen af med at sige: I har det bedre end I går og tror – og måske bedre end i fortjener. 1. kvartals regnskab viser et pænt 2-cifret millionoverskud.

Herefter tog områdedirktør Brian Otte ordet: – Jeg føler mig godt klædt på til jobbet. Ud over mine 17 år i Sparekassen, så har jeg også været i lære hos Mogens. For mig at se er der fordele ved at blive en del af en større enhed. Jeg føler vi er i gode hænder, og samtidig er vi godt lokalt forankret, ligesom tidligere, lød det fra den nye områdedirektør.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: