Matadorfigurer markerede 70 års jubilæum hos Farmas

FARSØ: Traditionen tro var der en kæmpe tilstrømning til julemarkedet hos Farmas, som fandt sted i fredags. Imellem traktorer, mejetærskere og maskiner var der linet op med julerier og gode tilbud på Farmas egne varer, ligesom det naturligvis også var muligt at få en faglig snak.

Men også et jubilæum skulle markeres. En begivenhed, som Farmas personale igennem længere tid har arbejdet på, skulle være noget helt særligt og iøjnefaldende, når størstedelen af leverandører og kernekunder alligevel var i huset.

Direktør Anette Rosengren fortæller, at en bestilt brainstorm blandt virksomhedens medarbejdere med årstallet 1941 som omdrejningspunkt, førte frem til populære tv-serie Matador, som er kendt af alle.

Ud over at de kendte figurer fra Matador appellerede til medarbejderne, så passede Matador temaet også som fod i hose til Farmas jubilæum og julemarked, som blev valgt som tidspunkt for markeringen af jubilæet.

Efter at matadorfigurerne var fordelt imellem medarbejderne, nogle endog meget vellignende, så gik jagten ind på at finde de rigtige kostumer. Efter lang tids søgen lykkedes det langt om længe ved en teaterudlejning i Århus og i Esbjerg. Dermed var Oberst Hakkel, Kokkepigen Laura, Grisehandleren, Røde, Agnes, Fede, Tjener Boldt, bankdirektør Varnæs m.fl. en realitet. Sågar også hunden Kvik, som på jubilæumsdagen blev spillet overbevisende af hunden Sigurd, var blandt Matador figurerne, som bevægede sig rundt blandt julemarkedets mange gæster og hyggede om dem. 

Til matador tiden hører også de gamle håndværk og forretninger. Således var Damernes Magasin, Den gamle købmandsgård, Saddelmageren, Drejeren, Rebslageren og Nissemageren også på plads på julemarkedet.    

Og traditionen tro, blev alle også budt på grønlangkål, der især fik landsmandsfamilierne, til at dukke op i stort tal omkring spisetid.         

I alt gæstede omkring 1.500 personer det populære julemarked.        

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: