Masser af folk besøgte Havnefesten

HVALPSUND: I denne uge mødtes alt godtfolk, vanen tro, til havnefest og kræmmermarked i Hvalpsund. Og havnefesten var godt besøgt.

Tirsdag aften lagde Havnefesten ud med Havnefestgudstjeneste i festteltet. 25 mødte frem til sognepræst Steen Rughaves gudstjeneste.     

Fyldt telt til Havnebanko
250 spillere indfandt sig til Havnebanko i festteltet onsdag aften, hvilket betød at teltet var fyldt til sidste plads. Bag Havnebanko stod Hvalpsund Fællesforening – så mon ikke det giver et klækkeligt bidrag til idrætsklubberne i Hvalpsund.

50 løbere til Hvalpsund Løbet
Torsdag aften var der Hvalpsund Løb. 50 løbere stod klar ved start til at tage den naturskønne rute på 6,5 km gennem Hvalpsund og omegn. Første løber var i mål efter 24,16 minutter.

Kræmmerhandel      
15 kræmmerboder, som var det antal der var plads til, kunne fredag slå teltdugen til side og åbne op for salget på Havnepladsen. Lørdag kom endnu flere folk fra nær og fjern for at tage et kig på kræmmermarkedet.

600 kr. gravet frem
Fredag eftermiddag var det børnenes tur til at boltre sig i en stor sanddynge for at grave efter ”guld”. Rigtig mange børn var klar med deres hænder, og i løbet af kort tid var klingende mønt af en samlet værdi på kr. 600, gravet op til overfladen. 

Smag på Hvalpsund
Herefter fandt Borgerforeningens samarbejde med byens spisesteder og Lions Farsø sted. 196 personer begav sig på en lækkerbisken af en tur gennem Hvalpsund med 7 stop undervejs. De fleste stop var hos spisestederne i Hvalpsund, men også Friplejehjemmet, Dagli Brugsen og boder opsat på Illerisørevej og Fjordvej repræsenteret ved Lounsgaarden, Hessel og Hvalpsund Familie Camping fik besøg.    

4 familier og 5 dyster
Herefter stod der familiedyst på programmet. En tradition der fandt sted for 8. gang, hvor fire familier stod klar til at dyste i sækkevæddeløb, oppustning af balloner på tid, æggevæddeløb og sømblok. Dysten blev vundet af Fam. Christensen. De øvrige deltagende hold var Fam. Andresen, Fam. Bredsgaard og Fam. Tangaa.    

Stuvende fyldt telt Havnefestbal
Lørdag aften var 158 spisende gæster på plads til havnemiddagen. Efter middagen indtog yderligere 100 danseglade teltet til teltballet med Roulet, så teltet blev fyldt.  

Optog og plankeslagsmål
Søndag sluttede havnefesten af med de meget publikumsvenlige indslag, optoget og plankeslagsmålet. 

Fem indslag til optoget
3 voksenindslag og 2 børneindslag havde meldt sig til optoget. 

Vinder af voksenoptoget blev Hårværk med Mary. På 2. pladsen fulgte Hessel der reklamerede for sin ”Høstdag”. På 3. pladsen fulgte Hesselvang, der var stolte af at blive kåret som ”Danmarks Bedste Plejehjem”.        

I børnekategorien vandt indslaget ”Lagkagehuset” – hvor der spurgt hvorfor man nu skal hedde kageperson. Det andet indslag var Fjordens Perle. 

8 kæmpede på planken
2 kvinder og 6 mænd tog i år udfordringen op på planken i Fiskerihavnen.

Det var et stærkt felt. Tidligere mester Bo ”Taxa” Pedersen og Mads Albrechtsen havde holdt hinanden op på op igen efter mange års pause. Og blandt kvinderne havde Laura Dinesen og Kirsten Andresen sat hinanden stævne.

Mange skulle en tur i baljen før vinderne blev fundet. I herrefinalen stod Kaare Tougaard Dinesen tilbage overfor Bo ”Taxa Pedersen. Bo måtte overgive sig.  Hos damerne var det Laura Dinesen der vandt 2-0.     

Traditionen tro var der mange tilskuere til både optog og plankeslagsmålet. 


Fyldt festtelt sluttede festen af
Mange fulgte også med til eftermiddagens koncert med Ole Gas i festteltet. Det var populære Gasolin og Kim Larsen numre og derfor blev teltet for anden dag i træk fyldt med festglade mennesker frem til kl. 20.00, hvor årets Havnefest sluttede af med manér.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: