test

Markant museumsdirektør stopper

VESTHIMMERLAND: Efter 16 år som frontfigur for Vesthimmerlands Museum, hvorunder også Stenaldercenter Ertebølle hører, går Broder Berg på pension med udgangen af august. Bestyrelsen har nu sat gang i en proces, der skal finde hans afløser.

Gennem de 16 år med Broder Berg i spidsen har museet været igennem en rivende udvikling, som har markeret Vesthimmerland i det danske museumslandskab. Det hele blev sidste år kronet med ringborgen Aggersborgs indskrivning på UNESCOs prestigefyldte Verdensarvsliste.

-Det har været en forrygende rejse fyldt med gode oplevelser, gode mennesker og en masse spændende samarbejder på kryds og tværs både i Vesthimmerland og i den danske museumsverden, konstaterer den afgående museumsdirektør.

De mange år på stedet har budt på lidt af hvert, men museumsdirektørens hjerte har altid banket for formidlingen af områdets rige historie. Det er blevet til utallige foredrag om kirker, herregårde, byudvikling, arkitektur m.m., igangsætning af store nytænkende projekter, så som Kulturarvstjenesten Vesthimmerland, Kulturarvskommune Vesthimmerland, Kulturarvsmåned og i det hele taget italesættelsen af begrebet kulturarv i alle afkroge af kommunen. Det lokalhistoriske arbejde, og samarbejdet med frivillige ildsjæle, har derfor fyldt – og betydet – meget. Derudover er der undervejs skabt nye fantastiske rammer for museets medarbejdere, som har fået tidssvarende lokaler på Østermarken 8-10. Gennem årene har der været plads til stor kreativ udfoldelse for museets medarbejdere, og der er løftet i flok. Også på den front er der sket en stor udvikling, idet medarbejderstaben i Broder Bergs tid ved roret er vokset fra fire personer til nu 14 fastansatte.

-Museet står et godt sted, hvor der er rigtig gode og interessante muligheder for at sætte sit præg på arbejdet med Aggersborg, udvikling af flere samarbejder og arbejdet med en ny strategi. Det afleveres i god stand, om man så må sige, mener Broder Berg.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: