Maritim Festival sætter sejl til en festdag

VESTHIMMERLAND: Traditionen tro sætter Løgstør rammen for Maritim Festival, når over 60 store træskibe starter kapsejladsen ”Limfjorden Rundt”.

Det bliver som altid en dag med ægte maritim sømandsstemning, historiske oplevelser, god musik og fest. 

Fra mandag formiddag kan man opleve de høje master og se fascinerende skibe, når de begynder at ankomme til Løgstør. Hele dagen og aftenen er der en række begivenheder i byen og langs havnen.

 Musik og maritim stemning
Limfjordsmuseets Historiske Bådebyggeri åbner som Sømandskro og mandag aften kan man få den ægte sømandsstemning helt ind under huden, når Limfjordsmuseets Sømandskor og efterfølgende country-trioen ”Muleskinners” står for underholdningen med gratis koncerter. 

I festivalteltet er der ligeledes gratis koncert, når ”De Galvaniserede Leoparder” spiller op. Løgstør Bådelaug sørger desuden for, at der også i Kulturladen er hyggelig musik sammen med spisning.

Historiske oplevelser
Er det mere det historiske, der trækker, er der også rig mulighed for det. Udover at de fascinerende skibe sætter deres helt eget historiske præg, kan man ved Fyr- og Vagervæsenet opleve forbrændingsmotorer og selv prøve kræfter med maritimt håndværk. Der bliver også udstillet flotte, håndlavede knive. Man kan også sejle en tur i Limfjordsmuseets Aalborgjolle, møde byens vægtere, komme på guidet skibsvandring med Skipper Leth og opleve skibstræk gennem Frederik VII’s Kanal med hest som i gamle dage. Limfjordsmuseet har åbent dagen igennem, og der er gratis entré.

En festdag
Maritim Festival er en festdag for hele familien. Udover førnævnte kører Muslingetoget, Lions serverer muslingedogs, der kommer veteranbiler og motorcykler. Skoler og børnehaver kan lave små både sammen med Limfordsmuseets naturvejleder, og roklubben holder åbent hus. Der er nok at opleve.

Skibene sejler fra Løgstør tirsdag morgen, hvor ”Limfjorden Rundt” officielt skydes i gang.

Næste lørdag, på sejladsens sidste dag, vil man igen kunne se skibene fra Vesthimmerland. Denne gang når der sejles fra Fur til Skive med passage ud for Hvalpsund.  

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: