test

Mange ville være brandmand for en dag

FARSØ: Det er både svært, men også lidt skræmmende at kravle rundt med røgdykkerudstyr på, når glasset i masken er klisteret til med sort tape. Det måtte flere erfare, da de isidste lørdag prøvede at være brandmand for en dag.

Interesserede kunne forsøge sig med at klippe i biler, prøve brandmandens røgdykker udstyr og se byen i 26 meters højde. På stationen i Farsø kunne man også kigge nærmere på beredskabets redningsbåd.

Brandstationer over hele landet satte både biler og mandskab ind for at få endnu flere borgere til at blive deltidsbrandmænd. På Falck stationerne i Farsø og Aalestrup kunne deltagerne forsøge sig med at klippe i biler, prøve brandmandens røgdykker udstyr og se byen i 26 meters højde. Redningsbåden var kørt frem og beredskabets forplejnings enhed serverede gullasch.

Det var imponerende at se, hvor engageret og modigt flere borgere gik op i øvelserne. Jeg tror flere blev overraskede over, hvad det egentlig kræver at være brandmand. Men netop udfordringerne er en af de vigtigste grunde til, at mange melder sig til at være brandmand på deltid. Fællesskabet og det at kunne gøre en forskel er grunden til, at de bliver ved, siger brandinspektør Klavs Bojsen.

Formålet med eventen ’Bliv brandmand for en dag’ var at hverve flere brandmænd til det kommunale beredskab. Det danske brandvæsen bestod i 2009 af cirka 9.500 personer. Af disse var godt 4.200 ansat på deltid.

– Flere af deltagerne var meget interesserede i at snakke med brandmændene fra beredskaberne og høre om deres erfaringer med arbejdet. Så jeg håber meget, vi snart kan byde nye velkommen, siger brandinspektør Klavs Bojsen fra Vesthimmerlands kommune.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: