Madkultur på forskellige kontinenter

ULLITS: Kulturugen AHA blev på Ullits skole blev brugt til det kommunale elevråds ønske – nemlig et grillarrangement. Elevrådet på skolen havde besluttet at der skulle bruges 3 emnedage til ”Madkultur på forskellige kontinenter”

De første 3 dage i ugen blev der arbejdet udendørs med temaet i  0.-2.kl. Der blev fremstillet Corndogs og Spicey nachos med kylling, hjemmelavet tacosovs og cheddarost og andre spændende retter over bål.

Der blev lavet og smagt mad fra flere kulturer

 3.- 4. klasse havde besøg af en elevs mor, som førte dem alle ind i den etiopiske madkultur både i teori og praksis

Tirsdag fortsatte de arbejdet med at undersøge ligheder og forskelle mellem dansk og etiopisk madkultur.

Onsdag og torsdag arbejdede holdet i grupper med madkultur fra et selvvalgt kontinent/land.

5.- 6. kl Arbejdede praktisk og teoretisk med Kina, Thailand, Indien og Marokko. Der blev arbejdet i grupper rundt om de forskellige lande. Hver gruppe fremstillede et måltid mad fra deres land, så der blev brugt rigtig mange forskellige krydderier.

Stor indsats fra eleverne
Torsdag skulle der gøres klar til grillarrangement for hele skolen. Der blev kogt og bagt. Kød blev lagt i marinade. Frugt skulle der være til dessert, det blev tilberedt ud fra en af opskrifter der blev brugt i ugen.

Fredagen blev brugt til opstilling af borde og grill. Det hele foregik udendørs og solen var heldigvis med. Der blev knoklet fra børnenes siden for at det hele skulle klappe til kl 11.00.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: