Louns kirke lukkes under indvendig renovering

LOUNS: Den udvendige renovering af Louns kirke har stået på siden starten af november og har været begunstiget af den milde vinter, som ikke har forsinket arbejdet.

Den udvendige renovering af Louns kirke har været i gang et stykke tid. Nu påbegyndes den indvendige del af renoveringen, hvorfor kirken vil være lukket for kirkelige handlinger i nogle måneder.

Nu er turen kommet til den indvendige renovering, som betyder at kirken nu vil være helt lukket for kirkelige handlinger i nogle måneder frem. Fra på søndag vil gudstjenester derfor blive afholdt i Hvalpsund Sognehus, mens eventuelle begravelser og vielser vil blive flyttet til Alstrup kirke.      

Allerede i sidste uge gik håndværkerne i gang med at rydde kirken. Væggene skal repareres og kalkes, og alt andet inventar skal gennemgås, renses, repareres, rengøres og en del skal males.

Louns menighedsråd har gennem flere år arbejdet med planerne for, hvordan renoveringen skulle gribes an, og valgte at arbejde sammen med arkitekt Per Seeberg fra arkitektfirmaet Brögger.

Per Seeberg var også arkitekt ved den sidste renovering af kirken i 1979. Istandsættelsen finansieres via Stiftsmidler og koster godt 3. mio. kr.

Kirken forventes at åbne igen efter endt renovering i slutningen af juni måned.  

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: