HVALPSUND: Løgstør er kendt for muslinger, Læsø for salt, Fyn for sine æbler. Nu vil Louns-halvøen slå sig op på hyldeblomster.
Det er Janni og Peter Sørensen, der driver det økologiske jordbrug Skovlund på Louns, der har fået ideen og har fået Hvalpsund Færgekro og Gedsted Mejeri med på ideen, at lade hyldeblomsten være den gennemgående ingrediens i safter, is, øl og på sigt måske også i kager og andre lækkerier, der sælges eksklusivt på Louns Halvøen.
Udgangspunktet er de 4,5 tons hyldebloster som Skovlund hvert år producerer og p.t. sender til Fyn for at lave til hyldeblomstsaft og andre produkter.
Nu er tanken, at udkommet af hyldeblomsterne i større grad skal nydes lokalt på Louns Halvøen på restauranter, cafeer, iskiosker m.m., for der et tale om en lokal råvare.
Indtil videre er der produceret 5.000 flasker hyldeblomstdrik i to varianter, som allerede nu er i handlen fra Hvalpsund Færgekro, Hvalpsund Camping og Dagli’ Brugsen i Hvalpsund.
Snart er også en øl fra Fur Bryghus på vej – ligeledes med økologiske hyldeblomster fra Skovlund på Louns Halvøen.
Denne form for fokus på lokale rådvarer og branding kan udvikles i flere retninger. Derfor er Destination Himmerland også medspiller på sidelinjen med ideer og rådgivning.