Lokalhistorisk arkiv slår dørene op til Åbent Hus

FARSØ: Lokalhistorisk Arkiv for Farsø og Omegn har gennem de seneste måneder brugt tid på at indrette kontor- og mødelokaler i bygningen Torvet 1, som er placeret på Lille Torv i Farsø.

I morgen lørdag bliver der mulighed for at fordybe sig i arkiverne, når Lokalhistorisk Arkiv for Farsø og Omegn holder Åbent Hus og inviterer alle interesserede indenfor. Der vil særligt være fokus på det materiale arkivet har liggende om Farsø søanlæg.

Nu er man så langt i processen, at man er klar til at holde åbent hus, så alle interesserede kan komme forbi og se lokaliteterne og de nogle af de ting, man opbevarer i arkivet. Det drejer sig bl.a. om gamle aviser, årbøger og fotos.

– Vi har fået en del billeder, som er taget af nu afdøde H. P. Nielsen, Aars, som gennem mange år var fast fotograf for Aalborg Stiftstidende. Mange af disse billeder er imidlertid uden angivelse af

begivenhed, sted og navne, så vi håber, at folk vil kigge forbi på lørdag og evt. hjælpe os med at få styr på den del, siger arkivleder Bodil Nielsen.

På dagen vil der også være særlig fokus på det materiale, som man har liggende om Søanlægget i Farsø, hvor der netop er igangsat et større projekt med udvidelse af legepladsen og andre spændende tiltag.

Arkivet har desuden fået sat gang i arbejdet med at registrere gamle fotos i arkivprogrammet Arkibas, som publikum også kan se demonstreret ved åbent hus arrangementet. Man håber inden længe, at åbne op for en ny mulighed, hvor folk kan søge og se det registrerede materiale fra

arkivet på foreningens egen hjemmeside. Det bliver første skridt i en proces, hvor det med tiden skal være muligt at søge og se materiale fra alle danske lokalarkiver, som er tilknyttet Arkibas.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: