test

Lokalarkiv går på nettet

FARSØ: Når Lokalhistorisk Arkiv for Farsø og Omegn afholder generalforsamling den 21. marts kan man samtidig præsentere foreningens nye kontorlokaler på Lille Torv, der ligger i samme bygning som turistkontoret og ETC.

Dette foto fik foreningen indleveret i forbindelse med Lokalarkivernes Dag i november. Man kender ikke lokaliteten eller personerne på billedet, men det kunne være Thit Jensen i forgrunden. Måske er der læsere, som kan hjælpe arkivet med at stedfæste billedet.

Sådan ser forsiden på arkivets nyetablerede hjemmeside ud.

Desuden har arkivet fået et nyt udstillingsvindue i cyberspace, hvor man har oprettet sin egen hjemmeside.

Arkivet har gennem mange år haft til huse under administrationsbygningen på Th. Eriksens Vej, og her vil man fortsat opbevare en stor del af de indsamlede arkivalier.

En række gamle aviser, bøger og fotos er dog flyttet til Lille Torv, hvor der er indrettet et møde- og kontorlokale, som bl.a. skal bruges i forbindelse med indskanning af gamle fotos, der skal samles i arkivdatabasen Arkibas. En del fotos er allerede indskannet og registreret, men i øjeblikket er det kun arkivets bestyrelse, som har adgang til Arkibas. Man kan også komme ind i databasen via arkivets computere på Lille Torv, og på lidt længere sigt er det tanken, at alle arkiver skal samles, så enhver kan gå ind og søge på tværs af de enkelte samlinger. Der er endnu ikke sat dato på, hvornår det projekt søsættes. Indtil da kan man kigge med på arkivets nye hjemmeside farsoelokalarkiv, hvor en del af det indskannede materiale bliver præsenteret med tilhørende små historier. Det er også muligt at melde sig ind i foreningen via hjemmesiden, som endvidere kan bruges til at hjælpe arkivet med at sætte navne og lokaliteter på gamle billeder, man ikke kender oprindelsen til.

I forbindelse med generalforsamlingen den 21. marts vil de nye lokaler blive vist frem, og der vil blive lejlighed til at se såvel Arkibas som den nye hjemmeside i funktion.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: