Lions Club Farsø tilgodeser bedre vilkår for lokale børn

FARSØ: Som følge af den flotte opbakning fra både private og virksomheder i Farsø og omegn til Lions Clubs arrangementer, har det i 2010/11 været muligt at give en økonomisk håndsrækning til en række forskellige projekter for børn og unge.

Lions Tøsetur er en af de aktiviteter, hvis overskud, giver lokale børn i sorg, mulighed for at få nogle positive oplevelser. Dette års tøsetur finder sted meget snart, nemlig den 29. maj.

En af de største aktiviteter er tulipan-salget, hvor de indkomne penge udelukkende bruges på projekter som fremmer børns og unges trivsel i lokalområdet, bl.a. Trivselsdagene på Farsø Skole. Dette sker i samarbejde med SSP (Skole- Socialforvaltning- Politi) i arbejdet mod misbrug af euforiserede stoffer; herunder også alkohol. Netop derfor er Lions Club Farsø også en fast støtte til afholdelsen af de alkoholfrie diskoteker for unge i Dronning Ingrid Hallerne.

Andre aktiviteter støtter børn og unge, som har brug for et pusterum fra hverdagen. Det gives der mulighed for med et sommertogt med sejlskibet MarilynAnn. Andre børn kan komme på internationale lejre, som Lions Club Farsø i samarbejde med andre jyske Lions klubber står bag.

Til juli vil der komme en gruppe udenlandske unge til Farsø i fjorten dage, som vil blive indlogeret privat hos herboende unge i Lions regi, hvorefter de sammen vil tage ophold på Lundbæk Landbrugsskole i fjorten dage, for at mødes med andre unge fra hele verden.

Børn i sorg – sorggruppen i Vesthimmerland og Aalborg har de seneste år modtaget overskuddet fra Tøseturen, som Lions Club Thit Jensen står bag. Derfor håber kvindeklubben, at deltagelsen ved cykelløbet for piger i alle aldre, som i år finder sted søndag den 29. maj, vil få mindst ligeså mange deltagere, som de foregående år. Med overskuddet fra tøseturen, bliver der mulighed for at give disse børn nogle positive oplevelser, trods deres sorg. 

Endelig kan man også støtte Lions ved at aflevere sine gamle briller hos Profil Optik i Farsø. Om det er solbriller, læsebriller eller helt ordinære briller er underordnet. De indsamlede briller fra hele Danmark, bliver sendt ud af Lions organisationen til særligt trængende i den 3. verden.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: