Lidt anderledes end hidtil

FARSØ: Der er tradition for at man bliver underholdt ved Farsø Kulturråds nytårskoncerter i Dronning Ingrid Hallerne. I år var ingen undtagelse. Måske lidt anderledes end hidtil, men ikke så ringe endda, som formand for Farsø Kulturråd, Jens Erik Due Hansen, udtrykte det efter koncerten.

Med anderledes menes, at det ikke kun var aftenens solister der kunne performe, men at også Aalborg Symfoniorkesters musikere optrådte med små selvstændige indslag, der i den grad gav koncerten kolorit i ordets bogstaveligste forstand.

Mest spændt var publikum, der talte et godt stykke over 500 på tilskuerrækkerne, dog på hvad nattergalen Viggo Sommer kunne bidrage med.

Som konferencier gav han den som den usikre og kejtede Finn Nissen, kendt fra Canal Wildcard, der havde sit besvær med de mange fagudtryk, fremmedord og besynderlige titler, som han ”undskyldte” med at han havde lagt som fælder for sig selv i manuskriptet.

Men med denne introduktion til koncerten blev der lagt op til noget knaldhamrende godt. – Jeg glæder mig til at byde jer velkommen til en brillant aften. Jeg er ikke en af de skarpeste knallerter i skuffen, men kan love en stjernebefængt aften med en musikalsk kaskade af overraskelser, som I ikke havde drømt om at vågne op til. I aften vil orkestret optræde for første gang af egen fri vilje, lød det fra Finn Nissen.     

Aftens repertoire lå i den lette genre, dog med nogle klassiske Mozart og Strauss afstikkere, fremført meget flot af aftens anden solist, sopranen Louise Fribo, der også sang ”Forelsket i København” som duet med Viggo Sommer.       

I den løsslupne afdeling fik den bulgarske koncertmester Vesselin Demirev lov til at vise sine evner som violinist i Montis "Czardas" i skrap konkurrence med orkesterets tubablæser og fløjtenist, ligesom orkesterets to kvindelige klarinettister foldede sig ud i Mancinis tema fra "Den lyserøde Panter".

Også Per-Otto Johansen smed sin rolle som dirigent for en stund, nemlig som afslappet trompetist i Leroy Andersons "Bugler"s Holiday.  

I en soloafdeling bød Viggo Sommer på sin egen version af ”Langt ude i skoven” med en ny tekst omhandlende finanskrise og bankkrak.     

Aftenen sluttede traditionen tro af med Johann Strauss den Ældres forrygende "Radetzsky-Marsch" og H. C. Lumbye "Champagne Galop".

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: