Levende Landsby som det plejer – og så alligevel langt fra

VESTERBØLLE: Levende Landsby 2022, som finder sted i kommende weekend, bliver ikke som det “plejer”.

Mange nye tiltag
-Der er lagt op til en mange nye tiltag i år. De “gamle” høstdage fortsætter ganske vist som normalt, men mange nye ting har fundet vej på programmet, som vil ske hen over hele weekenden, fortæller Karsten Møller fra Vesterbølle Beboerforening.

Det er nemlig Levende Landsbykultur i Vesthimmerland i samarbejde med Vesterbølle Beboerforening, der står bag kommende weekends store program i Vesterbølle for Levende Landsby.

Ønske om at gøre arrangementet endnu større
Vi har i flere år haft ønske om at gøre høstdagene endnu større, lyder det videre fra Karsten Møller, der er blandt dem der har gjort en stor indsats for de nye programpunkter, der involverer en lange række lokale foreninger og virksomheder.

Dette ønske bliver en realitet i år samtidig med at vi med et års forsinkelsen kan fejre Landsbykulturens 50 års jubilæum.

Stor arbejdsgruppe har været i gang
Men Karsten Møller har trods alt ikke gjort det hele selv. En stor arbejdsgruppe har været i gang med planlægningen.

Speed-farming
Sammen med veterantraktorafdelingen ”De unge på de gamle” som er hjemmehørende i Haubro området er der arrangeret Speed-farming. Her kan man på blot to timer se et helt års markarbejde. Desuden vil der New Zealandsk traktortræk, maskinudstilling og maskindemo. Der forventes at komme over 100 traktorer.

Grøn energi og fremtiden
Der vil også være fokus på grøn energi og fremtiden. Det bliver med Hessellund El, Gedsted Smede og VVS, Twin Heat, Danilift, VW Aalestrup. I det hele taget vil der være flere udstillere end tidligere, så man kan gøre en god handel.

Klassiske biler og knallerter
Men der vil også være et tilbageblik på veteranbiler og -knallerter. Det vil Aalestrup Classic stå for.

Flere dyr
Af andre programpunkter vil der være opvisning med hyrdehund. Der vil også være flere dyr repræsenteret. Ud over får vil der være kaniner, høns, kalve m.fl.

Med andre ord vil der ikke være kvadratmeter i Vesterbølle by og markerne omkring, som ikke vil blive brugt til aktivitet i forbindelse med Levende Landsby i kommende weekend.

Desuden vil beboerne i Vesterbølle samt deltagerne i Levende Landsby lørdag aften være samlet til fest i teltet, selvom aktiviteterne fortsætter dagen efter. Til aftenfesten forventes op mod 300 deltagere.

Se programmet for Levende Landsby HER

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: