Laugene på Hessel er en succeshistorie

HVALPSUND: Hessels Venners laug har netop vundet Vesthimmerlands Kulturpris 2023. Og det er der en god grund til!.

Ud over det formidable formidlingsarbejde fra de nu 14 laug på Herregården Hessel, så er der også et helt særligt sammenhold. For ud over faginteresserne med at bevare de gamle håndværk, så er der også det sociale i at mødes. Og det er det for rigtig mange!. For 125 personer ud af Hessels Venners ca. 300 medlemmer har tilknytning til et eller flere af laugene på Hessel. Mens andre giver en hånd med, når de store arrangementer afholdes på Hessel.

-Så det er en meget aktiv medlemsskare, og så kan vi lide at mødes, fortæller Bodil Nymark, der er formand for Hessels Venner, og som var med til at stifte de første laug på Hessel.         

Når Hessels Venner på tirsdag har generalforsamling forventes det derfor også – som hidtil, at der vil være et stort fremmøde fra medlemmerne.

Inden generalforsamlingen er der også lokalhistorie at suge til sig.

I år det 25 år siden at bogen Hexemesteren, som er historier af Hans Jensen, far til Johs. V. Jensen og Thit Jensen, udkom. Ud over de gode historier, så fulgte der også en CD med, hvor historierne var indtalt på dialekt. I stedet for at afspille cd’en så har medlem af Hessels Venner, Aase Grove tilbudt at oplæse lidt fra bogen på dialekt. Inden oplæsningen vil leder af Johs. V. Jensen Museet i Farsø fortælle om Hans Jensen, dyrlægen fra Farsø.

Desuden vil der i anledning af 150 året for Johs. V. Jensen fødsel blive sunget Johs. V. sange.           

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: