Landsmestre i petanque fundet i Farsø

FARSØ: I weekenden blev hele cindersbanen på Farsø Stadion taget i brug, idet Farsø Petanque Klub var vært for DGI’s Landsmesterskab i petanque for 6-mands hold.

Her ses vinderne af Landsmesterskabet i petanque for 6. mands hold, som blev afholdt i Farsø i weekenden. Forrest ses vinderne fra Holbæk. Bagved Storstrømmen på 2.pladsen og endelig bagest holdet fra Roskilde landsdel, som endte på tredjepladsen

16 landsdele var repræsenteret. Deltagerne checkede ind fra fredag kl. 12, hvor bornholmerne var de første, der landede, og indtil stævnestart lørdag morgen kl. 9.

Nogle deltagere boede i Academy, andre i hallen og enkelte i campingvogne bag hallen.

Efter velkomst ved formand for Farsø Petanque Klub, Bodil Nielsen og Vesthimmerlands borgmester Knud Kristensen fik DGI petanques stævneledelse ved Helge Nielsen fra Næstved ordet for at give instrukser for stævnet.

Klokken 9.30 var holdene inddelt i de enkelte puljer og klar til at møde hinanden i tre runder, inden der blev serveret frokost.

Fra klokken 14 lørdag eftermiddag var alle nr. 1 og 2 inddelt i nye puljer og ligeledes nr. 3 og 4 i andre puljer.

Tre runder i de nye puljer resulterede i, at holdene var fundet til søndagens placeringskampe.

Kampen om førstepladsen blev rigtig spændende. De tilskuere, der havde fundet vej til banen, overværede en teknik udøvet på højere plan, end den der sædvanligvis leveres på banen. Det var Holbæk Petanque Klub fra Vestsjælland, der trak det længste strå ved søndag at vinde 6-5 over Nykøbing Falster fra Storstrømmen. På trediepladsen kom Kirke Saaby Idrætsforening fra Roskilde, som i kampen om tredje og fjerde pladsen slog Hadsund Petanque Klub fra DGI Nordjylland.

Aftenfesten blev holdt i Dronning Ingrid Hallernes gymnastiksal. Samuel Frederiksen slog tonerne an til stemningen, og senere på aftenen greb Karsten Liengaard for en stund til violinen og stemte også i.

Deltagerne havde mange roser til arrangørerne, ligesom man var dybt imponeret over forholdene i og omkring Dronning Ingrid Hallerne. Det var hallens cafeteria, der sørgede for, at gæsterne var ovenud tilfredse med bespisningen under stævnet. Trætte arrangører og deltagere hilste af med hinanden søndag eftermiddag. Johnny Horn fra stævneudvalget sagde, at det ikke var usandsynligt, DGI petanque vender tilbage til Farsø en anden gang.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: