test

Landbohaven har fået vandkunst med særlig historie

FARSØ: Ikke bare sanserne bliver aktiveret i Landbohaven ved Plejecenter Højgården, den fortæller også historie.

Vandet risler ned at møllestenen og blev straks efter indvielsen nydt af beboerne på Plejecenter Højgården, der til daglig har stor fornøjelse af Landbohaven.

Just Pedersen kunne indvie den nye vandkunst i Landbohaven, som består af en møllesten, som stammer fra hans barndomshjem i Dollerup.

Landbohaven, der officielt blev indviet sidste år, har nu fået tilført endnu en effekt, nemlig en vandkunst.

Sammen med en grå Massey Ferguson traktor, en gammel vandpumpe og andre redskaber som befandt sig på landet i gamle dage, har en gammel møllesten, forvandlet til en vandkunst, nu også fundet vej til Landbohaven.

Møllestenen har den særlige historie, at den stammer fra en af beboernes barndomshjem, nemlig Just Pedersens, som voksede op på en gård i Dollerup, hvor møllestenen var placeret i gårdspladsen.

Nu er møllestenen – med historie, placeret i landbohaven og den blev naturligvis som vandkunst indviet af Just Pedersen selv, som klippede den røde snor i torsdags, ved en lille sammenkomst som beboere og pårørende var inviteret til.

Ud over Landbohavens initiativtagere Dorthe Bredtoft og Alice Skals, som endnu ikke er færdig med at tilføre haven nye oplevelser, blev også Arne Nøhr, som har stået for at omdanne møllestenen til en vandkunst, takket for indsatsen. Desuden gik der også en stor tak til Lions Klub, Farsø, repræsenteret ved Tyge Tolstrup, som har bidraget økonomisk til stenbelægning og pumpe til vandkunsten.                               

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: