Kvinden i Fokus med Anika Tronier

FARSØ: Først var det Jim Lyngvild (2019), så Pernille Aalund (2020), Sofie Lassen Kalke (2022) og i år Carolyne Kaddu Rasmussen.  Nu føjer ”Kvinden I Fokus” endnu en kendt og aktuel personlighed til rækken, nemlig Anika Tronier

som er blevet landskendt som vært for et tv-program, hvor 18 kvinder kæmper sig igennem det, der skal til for at køre med i Slædepatruljen Sirius.       

Til februar er hun inviteret til Farsø af ”Kvinden i Fokus” og Farsø Handelsstandsforening. Her vil hun fortælle om hendes spændende liv, hvor hendes mission hele tiden har været at vise, at kvinder er lige kompetente som mænd i erhverv som traditionelt er forbeholdt mænd.      

Anika Tronier er nemlig en rigtig fighter!. Derfor valgte hun også en karriere i forsvaret og blev udsendt som den eneste kvinde på det første danske hold til Helmandprovinsen i Afghanistan. Det var en tid fyldt med udfordringer, men også en periode, der gav hende en stor indsigt i sig selv og andre..

Efter forsvaret dedikerede Anika 11 år af sit liv til at være politibetjent i København.

Ud over sin professionelle karriere er familie kernen i hendes liv. Hun er gift med Thomas, og sammen har de tre dejlige døtre, der bringer glæde og mening til hverdagen. Hendes familie er den største støtte og inspirationskilde, og de minder hende konstant om vigtigheden af balance og harmoni mellem arbejde og privatliv.

I dag er 40-årige Anika stadig tilknyttet forsvaret som reserve, primært i Flyvevåbenet og Efterretningsregimentet. Men hun bruger også alle sine erfaringer og oplevelser – heraf flere i krisesituationer, som coach og foredragsholder.

Det var netop som coach at værtsrollen på tv viste sig. Og så havde det også en personlig mission for hende. For selvom hun altid er sprunget på det, som hun sætter sig for, så blev Sirius-patruljen ikke en af dem. For den optager ikke kvinder!. Derfor har hun som coach og vært deltaget i programmet for at vise at kvinder er ligeså seje og dygtige som mænd, og de har det der skal til for at blive i optaget i Siriuspatruljen. Men Anika kæmper også kvindekampen, så formålet er også, at kvinder bør kunne være sig selv fremfor, at skulle være som mænd, for at kunne blive accepteret i mandsdominerede felter.    

Med andre ord er der endnu et inspirerende ”Kvinden i Fokus” arrangement i vente, der denne gang finder sted på Centertorvet i Farsø Rådhuscenter med efterfølgende mulighed for shopping i butikkerne.

Køb derfor allerede billetten nu, lyder opfordringen fra ”Kvinden i Fokus” udvalget der består af Kamilla Kristensen (Home), Annette Andreasen (Matas), Birthe Nørgaard (Inge & Birthe) og Anne Marie Lindgaard (Lindgaard Have-Park).

Det er en oplagt julegave til ”Kvinden der har alt” eller som værtindegave her i juletiden. Billetsalget af de 200 billetter er gået i gang.    

/cf

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: