Kunstudstillinger i Påsken

FARSØ: Det hører efterhånden med til påskeprogrammet, at man tager på turne med sine kunstneriske sanser til egnens kunstudstillinger og får nogle gode oplevelser. 

Flere gallerier og kunstudstillingssteder valgte allerede at åbne deres påskeudstillinger i dag Palmesøndag- Flere udstillinger åbner skærtorsdag. Her bringes oversigten.  

Galleri Himmerland
Gattenvej 85, Gatten

Galleri Himmerland i Gatten fejrer Påsken med udstillingen ”Colour”, som havde fernisering i lørdags sammen udstillingen ”Lysets Kraft”

Mangfoldighed, kvalitet og originalitet er dybt i fokus når Galleri Himmerland i Gatten udvælger de 25 kunstnerne som udstiller på de smukke 670 m2 lokaler. 

 Nogle af kunstnerne er gengangere fra tidligere år bl.a. Hanne Støvring som er bosat i New York, men alligevel fik tid til at komme hjem og supplere op med nye værker. Maiken Hejnfelt som igen formår at bibringe udstillingen nogle fantastiske malerier. Ligeså hvad angår Henrik Dencker, Anette Walther, Mariann Munch Rasmussen etc.

Sonny Schneider kunne ikke undvære Gatten og Galleriet har fornøjelsen i år atter at vise hans originale og medlevende malerier. Gunnar Qvist, Erik Linow, Jytte Jespersen m.fl. debuterer i år i Gatten.

Galleri Alstrup
Alstrupvej 32, Alstrup
Galleri Alstrup havde fernisering Palmesøndag på sin påskeudstilling med titlen ”Gråt, Sort, Hvidt”.

Galleriet har inviteret Grafiker Thurit Sørensen til at udstille sammen med galleriets indehavere Keramiker Hanny Abel og Billedhugger Jan Anker Petersen.

Thurit Sørensen arbejder med dybtryk på kobberplader. Den sorte trykfarve giver alle nuancer af grå, og dyb sort, mod papirets hvidhed. Thurit Sørensens grafiske værker skildrer dagligdagens små, og til tider, underlige eller finurlige sammentræf. Dyr, mennesker og ting. Tilfældigheder og hændelser. Hendes billeder giver årsag til undren, men også en forståelse af andre, større eller mindre sammenhænge i tilværelsen.

Hanny Abel udstiller mange små rakubrændte skåle. Sammenstillingen og mængden af skåle giver detæstetiske udtryk. Fordi raku er så simpel, og samtidig en meget hårdhændet keramisk metode, kan alle processer aflæses som en historie i den færdige skål.

 Jan Anker Petersen viser også raku. Dog ikke i den keramisk traditionelle forstand, men store genstande, rå og uglaseret. Jan Anker Petersen bygger sine ting op i sammensatte forme fra forskellig emballage. Resultatet er keramik med et udtryk der giver mindelser om fjerne kulturer og en svunden oldtid.

Galleri Gjessing
Næsbydalevej 11, Næsbydale

Når Galleri Gjessing i Næsbydale skærtorsdag slår dørene op til en ny sæson bliver det med udstillinger præget af maleri, skulptur, keramik og litteratur.

På forårsudstillingen, vil keramikeren Dorte Visby vise sine stoflige og smukke krukker og vaser. Hendes kunsthåndværk har tyngde og substans, de har jordens farver, rødbrun, gylden, koks.

Billedhuggeren Paul Cederdorffs bronzefigurer er som små mørke silhuetter, der tegner streger i rummet, enkle og jordbundne værker, der søger en fin dialog med Ninni Lodahl Gjessings nye malerier. Med inspiration fra en studierejse til Chile, har billederne fået en let og transparent tone, hvor konturen på de store portrætter er trukket op, mens det er farven alene der har overtaget strøgene i de forårsglade dansebilleder.

 Vitskøl Kloster
Viborgvej 475, Trend

Når Vesthimmerlands Kunstforening åbner deres traditionelle påskeudstilling på Vitskøl kloster, bliver det ekstra festligt i år, da foreningen også fejrer 50 års jubilæum. I den anledning udgives et jubilæumsskrift, der beskriver foreningens virke gennem årene siden 1967.

Jubilæumsudstillingen åbner med fernisering skærtorsdag, hvor der er åbningstale ved rektor Jette Rygaard Poulsen, og et musikalsk indslag ved Katrine Møller Overgaard på tværfløjte.

Kunstforeningen har inviteret en række kunstnere fra hele landet, hvis værker genremæssigt spænder bredt. Der kan ses malerier, keramik, skulpturer, glaskunst, fotokunst og smykker. Der er rig mulighed for at se forskelligartet kunst og møde kunstnerne.

Af nordjyske kunstnere kan nævnes glaskunstnerne Britta Madsen og Søren Gøttrup, billedkunstner Kjeld Jørgen Jensen og smykkekunstner Hanne Behrens. 

Kjeld Jørgen Jensen siger selv, at han elsker at bevæge sig rundt i feltet mellem det naturalistiske og det surrealistiske. Han har en dobbelthed i sine værker, hvor flere fortællinger er flettet ind i samme billede, hvor der ikke er en egentlig begyndelse og slutning.

Hanne Behrens arbejder med smykker i metal, tekstil og rav. Hun er blevet kendt som smykkekunstneren der ” knipler med sølvtråd.” Smykkerne udfører hun både i guld og sølv. Hun har vundet mange priser både i Danmark og udlandet.

Kirsten Klein er bosat på Mors, hun er uddannet portræt – og museumsfotograf, og har siden arbejdet med landskabsfotografering. Hun har udstillet talrige steder i ind – og udland med fotografier af landskabets stemninger og menneskeskabte forandringer.

Helle Louise Kierkegaard, Hanstholm maler altid kvinder uafhængigt af hvilket tema, hun er midt i. Kvinder fascinerer hende på dybe planer. Det kan være en kvindes udstråling, måden at bevæge sig på, alt fra hendes politiske og moderlige virke til hendes erotiske drømmende tanker.

Mette Møller Bovins billeder vidner om et kærligt tilhørsforhold til Odsherreds smukke natur og høje lys. Hendes malerier har et stærkt og særegent udtryk – altid med udgangspunkt i det kendte – naturen.

Hussein Tai er billedkunstner og grafiker.  Han er født i Bagdad. Har boet og arbejdet i Danmark siden 2001. Hans malerier er abstrakte. Han maler den verden han ser i gamle mure med deres tegn af tid, mennesker, farver og flader.

Keramikeren Kirsten Holm har udviklet en sand ekspertise indenfor Raku og muffelbrænding. Hun skaber objekter, ofte af form som lågkrukker, der nærmest synes at vokse frem af de danske kyster.  Hun samler sten, fossiler og østersskaller og skaber keramiske former inspireret af disse strandfund.

 Desuden kan ses værker af billedkunstnerne Erik Lindberg og Michael Grønlund samt

 bronzeskulpturer af Paul Cederdorff og Bent Jessen.


Galleri 14
Nørregade 14, Farsø 

Der er nye udstillere til påske i egnens største galleri på 750 kvm. fordelt på 3 etager, hvor der er fyldt med malerier på alle vægge, keramiske figurer, smykker og pileflet på podier, smukt anbragt i grupper hen over gulvene.

De nye udstillere er Kjeld Ebbesen – Åbyhøj med haveskulpturer, Julie Eskedal – Farsø med fotografi, Gitte Larsen – Frederikshavn med maleri, Lene Bundgaard – Aars med sten, Lise Zia fra Fyn med maleri sammen med mange faste gæsteudstillere, som har fornyet deres udstillinger i anledning af påsken. 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: