Kunstudstillinger i Påsken

FARSØ: Det hører efterhånden med til påskeprogrammet, at man tager på turne med sine kunstneriske sanser til egnens kunstudstillinger og får nogle gode oplevelser.

Flere gallerier og kunstudstillingssteder valgte allerede at åbne deres påskeudstillinger i forbindelse med Palmesøndag – altså i den forgangne weekend. Flere udstillinger åbner skærtorsdag. Her bringes oversigten.    

Galleri Himmerland
Gattenvej 85, Gatten

Påskeudstillingen 2018 på Galleri Himmerland har temaet ”Resonans”  idet udstillingen byder på et væld af sprudlende, levende og smukke kunstværker som uden tvivl vil fæstne sig i hukommelsen hos gæsterne som besøger galleriet.
 

Igen i år har galleriet med stor omhu udvalgt 27 professionelle kunstnere fra Danmark, Sverige, Færøerne og New York.

Stilarterne er meget forskellige lige fra fantastiske landskabsbilleder, pop-art, abstraktioner, akvareller, originale tegninger etc.

 

Gæsterne vil i år blive præsenteret for værker af bl. a. Louise Hävre, Niels Steen Sørensen, Anette Walther, Hanne Støvring, Sonny Schneider, Vibe Krogsgaard, Karen Willadsen, Gunhild Bloch, Lisbeth Aare. Henrik Denker, Erik Linow m.fl. 

 

Galleri Alstrup

Alstrupvej 32, Alstrup

Galleri Alstrup havde fernisering Palmesøndag på sin påskeudstilling med titlen “Udsigten fra mit vindue, Nye horisonter”. 


Udstillingen består af nye akvareller af akvarellisten Hartvig Stenholdt Hansen. Hartvig Stenholdt Hansen har udstillet i galleriet flere gange med skulpturer og akvareller, både som deltager i gruppeudstillinger og med enkelte separatudstillinger.
 

 

Hartvigs Stenholdt Hansen er en mester i akvarel. Han har malet i et halvt århundrede og fra utallige steder i verden… Norge, Sverige, Tyskland, Italien, Chile og fra vandreture i landskaberne overalt i Danmark.

 

Nu er han en ældre herre, som har lagt rejselivet på hylden, men farverne og penslerne har han stadig et fast og sikkert greb om. Og inspirationen kan hentes fra mange sider og vinkler som titlen antyder.  

 

Hartvig Stenholdt Hansen maler til tider med brede pensler og kraftige strøg, dynamisk og ekspressivt.

 

Andre er stille og vegetative med laveringer som får blikket til at hvile i den tyste enkelthed.  

 

Et enkelt værk skal fremhæves, albummet “Orange Oublie´” den glemte orange, et indbundet bogværk indeholdende 36 originale minimalistiske akvareller.

Akvareller af Hartvig Stenholdt indgår i Galleri Alstrups påskeudstilling.

Galleri Gjessing
Næsbydalevej 11, Næsbydale 

‘Krageunge’, en lille skeletagtig bronzeunika liggende på ryggen med strittende tynde ben eller ‘Det sårbare Menneske’ bygget op af bronze med indsat urværk er blot et par af de mange værker Galleri Gjessing viser til årets påskeudstilling, hvor galleriet Skærtorsdag slår dørene op til en ny og spændende sæson.  

Årets hovedgæst, billedhugger Thomas Andersson, der er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i Aarhus, bidrager med ca. 30 på een gang klassiske og fantasifulde værker af individer og fugleagtige udtryk.   

Sat op over for den mørke bronze lyser Lars Dans poetiske og transparente olieværker på papir ligesom Ninni Lodahl Gjessings malerier med musik og dans spiller op til Thomas Anderssons skulpturer, som trods det tunge materiale til tider fremstår med transparens og gennemsigtighed. Det er dog ikke mindst portrættet Ninni Gjessing har interesseret sig for i nærværende udstilling.  

Lars Dan, som er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, har sit helt eget formsprog og er med sine værker repræsenteret på såvel Statens Museum for Kunst som på Louisiana. 

Vanen tro byder galleriet på gårdens egen vin, og hvis vejret tillader det, kan vin og kaffe indtages på den nye terrasse fra galleriets første sal med udsigt over fjorden til Livø og Fur.


Bronzeskulpturer af billedhugger Thomas Anderson er udstillet på Galleri Gjessings påskeudstilling  
  

Vitskøl Kloster
Viborgvej 475, Trend
 

Vitskøls klosterkirke danner traditionen tro rammerne omkring Vesthimmerlands Kunstforenings påskeudstilling. Kunstforeningen har gennem årene tilstræbt at udstille kunst af kvalitet, og et stort publikum besøger hvert år udstillingen.
 

Årets påskeudstilling åbner med fernisering skærtorsdag, hvor der er åbningstale ved billedkunstner Melaine Christensen og musikalsk underholdning ved kvartetten ”Sølvig”.
 

Kunstforeningen ser frem til at kunne præsentere 10 kunstnere, hvis værker genremæssigt spænder bredt. Der kan ses malerier, keramik, bronzeskulpturer, foto og smykker. Der er rig mulighed for at se forskelligartet kunst og møde kunstnerne.  
 

Oprindelig var det jobbet som jordmoder, der bragte Melaine Christensen fra Viborg rundt i verden. Det var i udlandet hun begyndte sine udstillinger som billedkunstner. Naturen er hendes inspiration –  i det nære, som på rejse. Hun arbejder et sted mellem det abstrakte og den genkendelige form.
 

Ægteparret Nadja Larsen og Ole Larsen bosat i Odense udstiller henholdsvis malerier og
 

skulpturer. Nadja Larsen er født i det tidligere Jugoslavien, og har været bosiddende i Danmark de sidste 51 år. Hun har udstillet talrige steder i Danmark, og sit internationale gennembrud fik hun i Berlin, hvor hun var den eneste nordiske kunstner, der blev optaget på den censurerede ”Internationale Assemblage Artist Exhibition 2005.”  Skulptør Ole Larsen fortæller, at efter flere besøg på Louisiana, hvor hans yndlingsskulptør Alberto Giacometri er permanent udstillet, fik han en ide til at lave sine egne ”jerndamer.”  
 

Fotograf Kirsten Bech Andersen er bosat i Gjern. I 2011 blev hun medlem af fotoklubben Fokus i Silkeborg. I det regi har hun deltaget i konkurrencer i ind-og udland og været med i udstillinger i gallerier og firmaer. Blomster, stilleben og naturen i bred forstand er hendes yndlingstemaer.  
 

Keramiker Dorte Visby udstiller brugsting, som fremstilles på hendes gård tæt ved Lønstrup Klint og Mårup kirke. Hun er bl.a. inspireret af naturen omkring klinten. Hendes stentøj ser ud til at have været udsat for vind og vejr. Det rå udtryk hendes værker efterlader, skyldes i høj grad det kogesalt, der tilføjes materialet under brændingen. Processen skaber den nubrede flade, som er karakteristisk for Dorte Visbys stentøj.  
 

Smykkedesigner Nynne Kegel fra Lønstrup tager også naturen med i værkstedet. Alt fra Rubjerg Knude fyr, havtorn, kogler, søpindsvin, fascinerende skaller fra blæksprutter eller strandsten, indgår i Nymme Kegels fantasifulde design.  
 

Desuden kan ses værker af de nordjyske billedkunstnere Lene Frederiksen og Kirsten Gitz-Johansen samt Lise Nielsen og Jan Hansen.

Maleri af Lene Frederiksen som udstilles på Vesthimmerlands Kunstforenings påskeudstilling på Vitskøl Kloster

 

Galleri 14
Nørregade 14, Farsø
 

For tre uger siden kom tre nye gæsteudstillere til i egnens største galleri på 750 kvm. fordelt på 3 etager, hvor der er fyldt med malerier på alle vægge, keramiske figurer, smykker og pileflet på podier, smukt anbragt i grupper hen over gulvene fra i forvejen 25 gæsteudstillere 

De tre nye udstillere er billedkunstnerne Steen Dueholm, Ertebølle, Orla Mikkelsen, Hvalpsund og Jon Dunn fra Randers.    

Skærtorsdag er der bogudgivelse i galleriet, hvor fotograf Lone Mørch præsenterer sin nye bog ”Embody”. Bogen er en fotobog der er en hyldest til den nuancerede kvinde og krop i kunstfotos og poetiske tekster. Bogen giver et sjældent og intimt blik i Lone Mørch’s fortrolige arbejde med danske og amerikanske kvinder gennem de seneste 14 år.

En del vil sikkert kende Lone Mørch, der er opvokset i Farsø og således er Barn af Himmerland.      

SE ANNONCERNE FOR UDSTILLINGERNE HER    

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: