Kulturugen på Ullits Skole mundede ud i en skolefest

ULLITS: Ullits Skole havde valgt at bruge Kulturuge-10 som optakt og forberedelse til den årlige skolefest på skolen.

5.-6. klasse skulle opføre skolefestens skuespil. Skuespillet hed ”Prinsessen på (t)ærten”. Handlingen var en masse forviklinger om det gamle eventyr i en moderne udgave.

Eleverne blev sat på en hård prøve med indøvning af replikker og kulissefremstilling, inden selve kulturugen, hvor der blev arbejdet på scenen hver dag. Eleverne havde gjort klar til ugen, torsdagen før i madkundskab med kagebagning, sådan at blodsukkeret blev holdt oppe. Det blev til nogle fantastiske dage, hvor eleverne viste, hvor selvhjulpne de er. På det sociale område skete der også mange ting – eleverne fandt deres styrkesider og havde tilsammen et kæmpe overblik. En oplevelse, som helt sikkert styrke det sociale sammenhold resten af skoleåret inden 6. klasse drager videre fra Ullits skole.

3.-4. klasse startede ugen med konceptet “Til middag hos”. Eleverne skulle forberede og afholde en god middag, hvor værtskab, en god menu og underholdning var omdrejningspunktet.

Onsdag og torsdag havde de travlt med at klargøre diskotek, skydetelt samt andre aktiviteter, boder, skilte, vagtplaner og ikke mindst pyntning af skolen med ‘’prinsessen på (t)ærten’’ som tema.

I 1-2. klasse arbejdede de i ugens løb med fortællingen ”Pinocchio”, både som tekst og film. Børnene fik vendt og drejet historien, og undersøgt hvilke følelser, der er på spil i Pinocchios rejse. Der blev fremstillet hjemmelavede dukker af den lille trædreng. For 1.-2-klasse sluttede ugen fredag med en teatertur til Aalborg for at se stykket ”prof”.

0.klasse arbejdede for sig selv i kulturugen. Eleverne startede med at gå en tur i køkkenet og fremstille en rigtig lækker menu. Der blev snittet, kogt og braset, så de fik fremstillet en rigtig lækker menu. Ellers gik ugen på forskellige kreative ting. Der blev også tid til besøg fra de kommende skolebørn fra Børnehuset.

Fredag var der oprydning på skolen og i Minihallen efter skolefesten. Ellers var der råhygge i klassen.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: