Kraftig sort røg drev ind over Farsø by

FARSØ: Her til eftermiddag drev der kraftig sort røg ind over Farsøs nord by. Røgen kom fra en brand hos virksomheden Imdex A/S på Holmevej, der som bekendt udvinder gummigranulat fra udtjente bildæk.

Der var gået ild i et ventilationssystem i en silo, som efterfølgende bredte sig til produktionshallen. Første melding til brandvæsen og politi gik kl. 15.53. Brandbiler og brandfolk fra Station Farsø, som kun ligger få matrikler fra Imdex, var hurtigt fremme.

Den sorte, tykke røg ind over Farsø, fik Nordjyllands Politi til at bede folk i området om at gå ind i deres huse og lukke vinduer og døre samt slukke eventuelle ventilationssystemer.

En sort kraftig røg drev ind over den nordlige del af Farsø.

I produktionshallen bredte ilden sig i tagkonstruktionen og løb mellem to lag palleplader.

Det stod hurtigt klart at der skulle hentes forstærkning fra nabostationerne m.h.t. kran og tankbiler. Der blev også tilkaldt skadesservice med slamsugere, som skulle håndtere slukningsvandet.

Først omkring kl. 19.00 var branden kommet under kontrol, og herefter fulgte endnu et par timers arbejde.

Heldigvis blev det ikke nødvendigt at evakuere folk under den kraftige og giftige røg, selvom Politiet stod klar. Røgen drev bl.a. henover plejecenter Højgården og sygehuset. 

Ca. 250 m2 tag på produktionsbygningen blev ødelagt ved branden. Også en del el-tavler skulle efterses efter branden.

Der har flere gange været brand hos Imdex, som skyldes at bl.a. småsten i dækkene kan give gnister når de flænses, og dermed antænde eller gløde. Der var senest brand hos Imdex den 18. juni.    

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: