Kr. 100.000 fra Lions piger til hjælpegrupper for børn

FARSØ: Ud over få fyldt maven med lækre retter ved en hyggelig gåtur gennem Farsø, så gjorde man med sin deltagelse i aften i forbindelse med ”Smag på Farsø” også en god gerning ved at støtte nogle hjælpegrupper for børn.

Det er Lions Club – Thit Jensen, der stod bag ”Smag på Farsø”, der havde udvalgt de tre hjælpegrupper, som blev støttet med kontanter på Store Torv her til aften.   

Og beløbet var grundet den store tilslutning på 511 deltagere doblet op i forhold til sidste år, nemlig fra kr. 50.000 til kr. 100.000.  

Det var præsident for Lions Club – Thit Jensen, Karen Andersen der fortalte om klubbens valg.  
 

Barnets Blå Hus Vesthimmerland
Aftenens første donation gik til ”Barnets Blå Hus Vesthimmerland”, der startede op sidste år. De er et støttecenter under Blå Kors for familier med misbrugsproblemer. I huset er der et frirum for børnene hvor de kan komme alene eller sammen med deres forældre. Her kan de få støtte og gode oplevelser. Jeg ved der er arrangeret ture ud af huset til f.eks. Fårup Sommerland, som børnene ellers ikke ville være kommet på. Vi ved alle at støtte fra en voksne kan få en alt afgørende betydning for et barn når deres forældre har det svært. I ”Barnets Hus” møder børnene andre børn med samme problemer som de selv kæmper med. Ofte opstår der også nye venskaber. Børnene lærer at passe på sig selv og får værktøjer til at klare deres hverdag.

Leder af Barnets Blå Hus Vesthimmerland, Ole Smed modtog et beløb på kr. 25.000 med tak. Han fortalte at pengene vil blive brugt til en sommerlejr her til sommer sammen med en lang række aktiviteter. -Vore børn og deres familier skal have oplevelsen af at komme ud og opleve en god tid hen over sommerferien som mange af vi andre også gør.  

Foreningen Børn og Sorg
Også Foreningen Børn og Sorg i Vesthimmerlands og Jammerbugt Kommuner v. Lis Nielsen fik igen i år et beløb tildelt, denne gang på kr. 25.000. Sorggruppen er en samtalegruppe for børn og unge mellem 12 og 17 år, der har en alvorlig syg forældre/søskende, eller som har mistet en forældre/søskende. Med udgangspunkt i de unges hverdagsliv bearbejder Lis Nielsen sorgen sammen med de unge. Men de taler også om alle mulige andre ting der ofte optager en teenager. Det kan være omgivelsernes manglende reaktioner og hvad det gør ved et ungt menneske der føler sig forkert og som måske endda kan gå ud over selvværden. Tilbuddet er gratis og gruppen er åben, så nye medlemmer kan komme med.

Også Lis Nielsen var til stede for at modtage donationen, som hun takkede for.  Sorggruppen har nu eksisteret i 16,5 år og da teenagegruppen ikke er på det kommunale budget er vi helt afhængig af støtte. Det er vigtigt for de unge at mødes med andre unge i samme situation for at tale om de svære følelser og få nogle redskaber til at komme igennem sorgen. Ja, det betyder rigtig meget for rigtig mange.   

Skyggebørn
Aftenens sidste donation og aftenens største gik til ”Skyggebørn” ved Jes Dige. Der er desværre mange børn der lever i de voksnes blinde vinkel og er alene med deres sorg. Måske har man en syg søskende, måske en far eller mor der er død. Eller måske har sorgen rod i helt andre omstændigheder. Skyggebørns mål er at hjælpe de rigtig mange børn og unge der har et behov. Hos Skyggebørn går man mindre op i om sorgen skyldes det ene eller det andet. Hos Skyggebørn er der mange samtalegrupper og der oprettes hele tiden nye når behovet det melder sig. I disse grupper får de lov at sætte ord på deres følelser og samtidig møde andre børn i samme situation som dem selv. Alle tilbudene er gratis for børnene. Jes Dige du gør et helt fantastisk stykke arbejde som er helt uvurderligt. Vi er stolte af endnu endnu engang at kunne overrække dig et beløb. Denne gang kr. 50.000.
 

Jes Dige, som i år også deltog i den 9 retters tur gennem Farsø, takkede varmt for donationen. Det er en fantastisk god vane at bruge en flot juni aften her i Farsø. I år da Birthe Nørgaard ringede og sagde: Du bliver nødt til at kigge forbi den 7. juni. Vi har lidt penge til dig. Så sagde jeg til Birthe. Jeg vil gerne kigge forbi, men jeg vil også være med på en af turene, for jeg vil gerne finde ud af hvorfor alle kommer tilbage og ser så glade og tilpasse ud. Det var en fantastisk tur gennem Farsø.  

Skyggebørn er ikke en gammel organisation – kun 1,5 år gammel, men vi er glade for at kunne hjælpe så mange børn som vi hjælper. Senest jeg gjorde det op er vi 288 børn i vore grupper. Som jeg siger til børnene: Vi kan have alt det sjove, men det er alvoren der bringer os sammen. Det er det vi er fælles om. Jeg siger tak for, at I igen har tænkt på ”mine” børn og mine grupper.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: