Kongshøjgaard og Stenaldercentret får besøg af minister

HVALPSUND/ERTEBØLLE: – Det er givtigt, at vores ministre kommer på besøg rundt om i landet og ved selvsyn får set, hvordan virkeligheden er, siger den lokale MFer Per Bisgaard, som på tirsdag får besøg af beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg besøger bl.a. Stenaldercentret

– Vi aftalte i foråret, at hun og jeg skulle mødes med borgmester Anny Winther, Rebild kommune for at drøfte lokale arbejdsmarkedsforhold, og når hun nu var på besøg i det jyske, så var det jo oplagt, at hun også fik set nogle af de institutioner, som hører under hendes ministerium, siger Per Bisgaard.

Produktionsskolen Kongshøjgaard i Hvalpsund er et tilbud til unge under 25 år, som har mindst 9 års skolegang, men som endnu ikke har gennemført en ungdomsuddannelse. Undervisningstilbuddet er baseret på såvel teori som praksis, og det er muligt at vælge mellem 4 linjer på skolen – alt efter interesse.

Eleverne modtager en elevydelse, som gør dem i stand til at betale for såvel mad som logi, hvis de ønsker at bo på stedet.  

– Forstander Jens Chr. Pedersen og formand for bestyrelsen Kurt Friis Jørgensen, der tillige er socialudvalgsformand i Vesthimmerlands kommune, vil orientere og fortælle om skolens resultater, og der bliver også mulighed for at se de forskellige værksteder og staldene, inden ministeren kører videre til Stenaldercentret i Ertebølle, siger Per Bisgaard.

På Stenaldercentret i Ertebølle vil Inger Støjberg møde det konservative byrådsmedlem Søren Hansen, som til daglig er leder på centret. Stenaldercentret har i flere år været økonomisk nødlidende og forud for denne sæson besluttede byrådet at fjerne det kommunale driftstilskud. Det fik dog ikke bestyrelsen til at kaste håndklædet i ringen og med økonomisk hjælp fra Sparekassen Farsø er det lykkedes at bevare optimismen og at skabe nye aktiviteter på stedet.

– Med ansættelsen af Søren Hansen, som daglig leder, har man fået en ildsjæl, der ikke giver op, selv om det godt på forhånd kunne se lidt svært ud, siger Per Bisgaard. Søren Hansen har med god hjælp fra ledige i aktivering skabt fornyet interesse om den gamle Ertebøllekultur, og det er glædeligt at turisterne ved selvsyn kan få et indblik i den gamle kultur.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg får mulighed for at tale med de aktiverede ledige, som vil fortælle om deres daglige aktiviteter på stedet og deres syn på mulighederne for at komme ud på jobmarkedet eller i uddannelse.

Ministerens besøg i det himmerlandske slutter af med et eftermiddagsmøde på rådhuset i Rebild Kommune og et virksomhedsbesøg i Støvring, inden hun skal deltage i et politisk møde i Dybvad, siger Venstrekollegaen Per Bisgaard, der har stået for at få programmet sammensat.

 

  

 

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: