test

Konfirmand gospel fyldte kirken

FARSØ: I aften var Farsø kirke fyldt til sidste plads med forældre, søskende, bedsteforældre og andre med hang til svingende gospel.

95 gospel konfirmander foran en fyldt Farsø kirke sidste onsdag. 5 gospelnumre var blevet indøvet om eftermiddagen i Farsø sognehus og blev om aftnen fremført foran familiemedlemmer i Farsø kirke.

Rune Herholdt og hans Gosple Brothers stod for undervisning og arrangement af gospelkonfirmanderne, men gav også selv nogle numre i Farsø kirke.

Anledningen var at årets 95 konfirmander fra Louns, Alstrup, Strandby, Vester Hornum, Hyllebjerg, Flejsborg, Ullits, Foulum, Svingelbjerg og Farsø havde inviteret til gospelkoncert i Farsø kirke.  

Som ung og usikker teenager, er det måske ikke lige det der ligger først for, at stille sig op og synge gospel foran ens familie. Og det er da heller ikke noget egnens præster før har indarbejdet i konfirmandundervisningen.

Men med den nye skolestruktur, hvor en stor del af konfirmanderne i 7. klasse i forvejen går op og ned af hinanden på Farsø skole, så opstod muligheden for at skabe Vesthimmerlands største og yngste gospelkor.     

Med hjælp fra Rune Herholdt og hans ”Gospel Brothers”, der mange andre steder har skabt lignende konfirmand gospelkor, lykkedes det de vesthimmerlandske konfirmander at indøve 5 kendte gospelnumre på en eftermiddag – og så fremføre dem om aftenen i den fyldte kirke.

Rikke Skamrits Larsen og Mads Smed, konfirmander fra Foulum, fortæller at de først synes at ideen med gospelkoret var fjollet, men at det alligevel har været sjovt. De fortæller, at de ikke tidligere har stiftet bekendtskab med gospel, men at det svinger ret godt. Det med at lære teksterne udenad til de fem gospelnumre er gået ret nemt, men alligevel er de ret nervøse for at stå overfor de mange tilhørere.               

Selvom de fire præster: Niels Iver Juul, Troels Laursen, Else Juul og Eva Gundersborg Lauridsen igennem et stykke tid har mødtes for at tilrettelægge den særlige konfirmandaktivitet, så har gospelkoncerten alligevel kun været kendt for konfirmanderne i 14 dage.    

Og som Rune Herholdt indledte gospelaftenen: Velkommen til en anderledes gudstjeneste, hvor alt er tilladt. Hvorefter gospel konfirmanderne slog takten an til aftenens første nummer: Down by the riverside.    

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: