Klinisk tandtekniker har åbnet klinik i Farsø

FARSØ: I går åbnede Klinisk Tandtekniker Tina Clarke sin klinik i Farsø. Nærmere bestemt på adressen Nørregade 13A med Farsø Apotek som nærmeste nabo.

Klinisk Tandtekniker Tina Clarke åbnede i går sin klinik i Farsø, beliggende på Nørregade 13A.

Tina Clarke, der i forvejen har klinik i Hadsund blev anbefalet at sondere området omkring Farsø, da ønsket om at åbne en endnu klinik meldte sig.

Sonderingen gav et positivt udfald, og for godt en måned siden gik jagten ind på at finde et passende lokale i Farsø at indrette klinik i.

– Jeg fundet den bedste placering man kunne ønske sig. I centrum af Farsø og med apoteket som nærmeste nabo, fortæller Tina Clarke.

Som klinisk tandtekniker fremstiller man alle former for aftagelige tandproteser på egen klinik.

– Når man ikke længere kan bevare sin naturlige tænder må de erstattes af en tandprotese, fortæller Tina Clarke. Det kan begynde med enkelte tænder der er blevet trukket ud, og dermed har efterladt et synligt hul i tandrækken. I det tilfælde vil der være tale om konstruktion af en delprotese, således at man kan bevare tyggeevnen og bevare de resterende naturlige tænder.   

 I de tilfælde, hvor de sidste naturlige tænder er blevet så dårlige, at de alle må trækkes ud, er en behandling med tandproteser nødvendig. Tandprotesen erstatter de tabte tænder og kan være med til at støtte kind og læber, bevare tyggeevnen og stabilisere kæbeleddet, fortæller Tina Clarke rent teknisk.  

Ud over det rent praktiske som vi bruger vore tænder til, nemlig at tygge med, har flotte og naturligt udseende tænder også ikke uvæsentlig betydning for vores fremtoning og selvtillid fortæller Tina Clarke. Alle har sikkert oplevet personer, der mumler og holder hånden hen for munden for at skjule deres tænder.

Det er der absolut ingen grund til, fortæller Tina Clarke, der også maner forestillingen om det smilende tandsæt på natbordet af vejen. Sådan er det altså ikke mere. Protesen skal tages ud en gang i døgnet for at blive afrenset med en børste og derefter sættes på plads igen. Desuden er proteserne i dag lavet så nøjagtig, at farve og form oftest kan forveksles med et naturligt tandsæt, og frem for alt ikke selv falder ud eller klaprer.                   

Normalvis bliver man henvist til Tina Clarke af egen tandlæge, men man kan også sagtens selv kontakte hende. Når man kommer i klinikken første gang vil Tina Clarke give patienten en gratis, personlig rådgivning. Kommer en protese på tale vil hun tage et aftryk, drøfte patientens ønsker, og der ud fra fremstille tandprotesen på eget laboratorium.

Herefter, vil der ligesom man går til regelmæssig konsultationer hos tandlægen, i stedet være et årligt eftersyn hos tandteknikeren, hvor tilretninger og eventuelle reparationer af protesen fortages.          

Tina Clarke har en 4 årig uddannelse som klinisk tandtekniker og blev udlært i 2000. Efter læreårene i Vejle og efterfølgende endnu 1 år, rykkede Tina Clarke til Randers, hvor hun blev bestyrer for en tandtekniker klinik. I 2008 etablerede hun sig som selvstændig klinisk tandtekniker i Hadsund og nu er turen altså kommet til Farsø med klinik nr. 2.                 

Tina Clarke vil have tre faste ugentlige åbningstider i klinikken i Farsø, som er tirsdag og torsdag formiddag og onsdag eftermiddag. Men hun tager lige så vel ud til behandlinger i eget hjem eller på ældrecentre, i de tilfælde hvor patienterne ikke har mulighed for at komme til hende.     

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: