Klassisk musik og nye venskaber spillede sammen i Farsø

FARSØ: Dronning Ingrid Hallerne var i denne weekend centrum for en nordjysk ungdomsbegivenhed i musikalsk forstand.

120 børn og unge fra hele Nordjylland var nemlig samlet i Farsø til det hidtil største ungdomsorkesterstævne for musik- og kulturskoleelever. Formålet var at dyrke klassisk musik og musikalsk samvær

De unge mødte lørdag formiddag, for at indøve numre til den koncert, som de skulle fremføre søndag eftermiddag for forældre og søskende i opvisningshallen.

De mange deltagere blev inddelt i et strygerensemble og et Ungdomssymfoniorkester for at få mest udbytte af de intensive øvetimer lørdag og søndag formiddag. Opholdet, som også omfattede en overnatning i hallerne, skulle søndag munde ud i en koncert med syv numre.   

Ungdomsorkesterstævnet havde også et andet formål, nemlig at lære andre unge med samme interesse at kende, og det afstedkom at der blev knyttet mange nye venskaber på tværs af kommunerne.           

NUS, som man har døbt ungdomsorkesterstævnet for unge i Nordjylland, finder sted tre til fire gange om året. Det er kommunernes kulturskoler, der på skift er værter ved stævnet – og næste gang bliver det Hjørrings tur.

Formålet er at få de unge klassiske musikere til at spille sammen. Men målet er også, at de får noget ud af alle processerne; det at lytte til hinanden, det at møde andre klassiske musikere i deres alder og i det hele taget deltage i det sociale omkring musikken. 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: