Klar til hovedrengøring

GEDSTED: Igen i år vil Gedsted og nærmeste omegn få en hovedrengøring i forbindelse med kampagnen ”Hold Danmark ren” som arrangeres af Danmarks Naturfredningsforening.

I Gedsted er der god tradition for at deltage i den årlige landsdækkende affaldsindsamlingsdag ”Hold Danmark Ren”. Og alle giver en hånd med!.

Det er Gedsted og Omegns Beboerforening der har tilmeldt sig den store affaldsindsamling, som finder sted over hele landet søndag den 18. april.

Sidste år blev der indsamlet sækkevis af affald, dåser, flasker osv. der lå og skæmmede vores flotte natur til skade for miljøet.

På søndag vil det så vise sig, om vi er blevet bedre til at placere vores affald der, hvor det hører hjemme i stedet for det meningsløse svineri i naturen.

Kampagnens succes afhænger naturligvis af, om der møder nogle indsamlere op, når turen skydes i gang søndag eftermiddag.

Sidste år mødte der hele 48 indsamlere, og i beboerforeningen håber man et tilsvarende antal bevidste borgere i år.

Gedsted Skole går igen i år ind som partner i projektet, og eleverne vil den efterfølgende fredag komme ud i byen og hjælpe med til at samle affaldet ind. Det er en god og lærerig aktivitet for skoleeleverne, og beboerforeningen glæder sig til samarbejdet med skolen.

Også rengøring i resten af Vesthimmerland
Beboerforeningen sender samtidig en appel til alle husejere og andre ansvarlige om at få gjort rent og ryddet op på deres arealer (fortove, græsarealer, veje osv), så der kommer til at se ordentligt ud både på de offentlige og de private områder.

Når de forhåbentlig mange ansvarlige borgere har forskønnet byen og omegnen, vil Beboerforeningen til gengæld stille an med et godt kaffebord og en hyggesnak efter indsamlingen.  

Også borger- og beboerforeningerne i Ranum, Vegger, Skivum, Haubro, Vognsild, Testrup og Fjelsø-Klotrup har arrangeret affaldsindsamling på fredag i regi af Danmarks Naturfedningsforening, ligesom de større byer Løgstør og Aars har det. Men mon ikke andre foreninger og private også griber affaldssækken og rydder op i naturen. 

Sidste år blev der indsamlet 1,1 ton affald fra naturen på affaldsindsamlingsdagen. 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: