test

Klar til Farsø festen

FARSØ: På onsdag, skydes fem dage med festligheder i gang sammen med Farsø Løbet.

Som det fremgår af forsideprogrammet på tillægget til denne avis, byder Farsø festen både på faste traditioner, men også på en række nyheder. Frem for alt prøver Farsø festen at henvende sig folkeligt til alle aldersgrupper.

Det er de fire lokale sportsklubber FUIK, Farsø KFUM HK, Farsø Rideklub og Farsø Motionsklub der står bag byfesten. En folkefest der trækker gæster fra store dele af Vesthimmerland og man med glæde kan se frem til. 

Startskuddet lyder med Farsø-løbet
På næste onsdag lyder startskuddet for Farsø festen, hvor det er konditionen der skal prøves af til byfestdagene med Farsø Løbet. Antallet af deltagere kommer sikkert til at slå rekord i år, da samtlige elever og lærere fra Farsø skole deltager med måske årets største hold.  Start og mål er som sædvanlig ved Sparekassen Farsø og selve præmieoverrækkelsen finder sted i byfestteltet på Store Torv.

Torv og telt vil også komme i brug torsdag og lørdag i byfestdagene. Torsdag vil Farsøs butikker benytte teltet til torvedag. Lørdag er det det gratis kaffebord, Farsøs’ seniordansere og starten for Vesthimmerlands hel- og halvmaraton, der vil holde til i teltet. Lions Loppemarked vil derimod ikke blive afholdt i år.    

Nyheder torsdag: modeshow og sengerace
På andendagen er festlighederne rykket til festpladsen på Bakkegårdsvej, hvor Herning Tivoli vil kranse pladsen ind med et væld af forlystelser. Det der helt sikkert også kommer til at forlyste er nyheden fra Farsø-egnens Turistforening, nemlig et sengerace. Her vil der på en rundstrækning blive kørt med ombyggede cykler til sengeracere. Som showløber, vil den hollandske mester i sengerace deltage.    

I Byfestkroen, vil der som en nyhed blive afholdt modeshow med et blik på efterårsmoden sammen med et glas vin og en sandwich. Modeshow er nyt i byfest sammenhæng og det er en række af Farsø Handelsstandsforenings butikker der står bag.    

Kæmpe grisefest
Farsø Festens populære grisefest er kommet for at blive. Lige siden starten for 3 år siden, har grisefesten været et tilløbsstykke uden lige, og også i år vil teltet blive fyldt med 500 festglade mennesker. For den beskedne sum på kr. 50 får man grillbuffet og dansemusik med Shu-bi-trio.

For det unge publikum bliver der lige så trangt i festpladsens andet telt – Byfestkroen, hvor der vil være diskotek og erotiske showdansere.       

Børnenes eftermiddag
Lørdag eftermiddag, efter at dagens første programpunkter har fundet sted på Store Torv, bydes der på opløb fra maratonløberne på Bakkegårdsvej. Inde på festpladsen vil eftermiddagen stå i børnenes tegn. Først vil børnenes dyrskue finde sted og umiddelbart efter vil 5. klasserne fra skolerne i gl. Farsø kommune stille op til dyst, nemlig i juniorstjernetræffet. Herefter er det børnenes tur til at blive underholdt, nemlig af Sherif Haps. 

Nyhed lørdag: Irsk Pub Aften
Fra midt eftermiddag og indtil 02.00 vil der være musik til hygge og dans i festpladsens to telte.

I danseteltet vil rafleturneringen og pokerturneringen udspille sig sammen med musik fra Sound Design.

Lig grisefesten fredag aften, vil der lørdag aften, som noget nyt, blive afholdt et spise/danse arrangement for de voksne. Det er en irsk inspireret pubaften i Byfestkroen med irsk og engelsk øl i hanerne, irsk musik og BBQ bones til kun en 50’er pr. person. Et nyt programpunkt, som Byfestkomiteen forventer sig meget af og håber folk vil tage godt imod.              

Optog og Sussi og Leo
På byfestens sidste dag, søndag, står der naturligvis det store byfestoptog på programmet. Optoget sidste år var det hidtil længste med Falck biler, veterantraktorer og sågar byfestens tombolavogn som ekstra indslag. 

Inden at vinderne af optoget offentliggøres, vil Sussi og Leo gå på friluftsscenen. Traditionen tro slutter FarSØfesten af med Tørfisk og orkestret The Real Bountys i det store dansetelt.    

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: