Kalenderløb hos Farsø Tri & Trim

FARSØ: Nogle begivenheder er så fastgroet en tradition i december måned, at de bare skal gennemføres – trods manglende julesne og nytilkomne corona-restriktioner.

I løbeklubben Farsø Tri & Trim er det ”Kalenderløbet”, der hører sig til, og som har været en fast del af juleforberedelserne siden 2003.

I store træk drejer Kalenderløbet sig om at løbe: 1 km den 1. december – 2 km den 2. december – 3 km den 3. december osv. Dog, for at forøge løbernes muligheder og lyst til at deltage i de længere distancer, er nogle af disse flyttet til weekenderne. Men samlet er der 24 dage med løbe- og gåture fra 1 km til 24 km.

Det er meget forskelligt, hvor mange dage de enkelte medlemmer af klubben vælger at deltage, men i gennemsnit møder der 15-20 glade motionister op hver aften. Og det er helt frivilligt, hvor langt man vil løbe. Nogle møder op og løber dagens distance, mens andre kommer og lunter/går en kortere tur. Men alle deltager som regel i den daglige efterfølgende julehygge med juleknas og diverse “energidrikke”.

Corona-restriktionerne var dog ved at spænde ben for hele projektet i år. For hvor megen aktivitet må man eller må man ikke invitere til i foreningsregi. Stramningen af retningslinjerne ændrede sig hele tiden hen over efteråret – og ændrer sig fortsat. Især forsamlingsloftet på max. 10 personer pr. aktivitet i klubberne har været en udfordring.  Men da der sjældent kommer over 20 aktive på én Kalenderløbsdag, har Farsø Tri & Trim fundet en god løsning ved at dele de aktive op i 10 ”Løbere” plus 10 på ”Gåben” og gerne på hver sin rute. Det har fungeret godt den første uge af december; stemningen er høj og nissehuerne lige så røde som altid. Nu mangler der bare noget nyfalden julesne for at gøre december-måned helt perfekt. 


Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: