Kæmp for at lave din kunst

FARSØ: Sådan lød det fra Nienke Jonker, formand for Farsø-egnens Turistforening, da hun i søndags stod for ferniseringstalen i forbindelse med åbningen af årets Amatørudstilling i Galleri 14.

.

15 elever fra Specialskolen Himmerland i Aars har udstillet deres malerier på Amatørudstillingen i Galleri 14. Som de ses, er de af en meget høj kvalitet, også selvom de kun har beskæftiget sig med kunsten i ganske kort tid.

Videre lød det fra Ninke Jonker, at det er vigtigt at have noget i sin travle hverdag, som ikke hænger sammen med produktionshastighed, møder, internet, stress eller fjernsyn. Vi har alle bevist eller ubevidst brug for kunst – så kæmp for den og kæmp for at gøre verden anderledes.         

Fra medlem af Galleri 14 gruppen, Poul Spanggaard lød det, at denne sjette Amatørudstilling i Galleri 14 efter hans menig er den hidtil flotteste, og efter andres mening den hidtil mest farverige.

30 lokale amatørkunstnere har lagt deres kunstværker til denne udstilling, heriblandt 15 kunstnere fra Specialskolen Himmerland i Aars, som om nogen har kæmpet for at finde frem til deres kunst.

Det særlige ved disse specialskoleelever, som alle er voksne, er at mange har senhjerneskader efter blodpropper, hjerneblødninger eller trafikuheld. Nogle er sindslidende og andre igen har generelle indlæringsvanskeligheder. Kunsten har for mange af disse elever været med til at træne svækkede kompetencer såsom, hukommelse, strukturering og ikke mindst til styrkelse af selvværdet hos den enkelte elev, når det færdige resultat er godt.

 

Eleverne har arbejdet med temaerne ”Himmel og hav” og ”Danmarksbilleder”, fortæller billedkunstlærer Eva Hebogaard Jensen, som er meget stolt af sine elevers kunnen.

 

Disse malerier og resten af Amatørudstillingen er af en meget høj kvalitet og værd at tage i skue.

Amatørudstillingen i Galleri 14 varer måneden ud.       

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: