test

Julerierne er kørt i stilling

FARSØ: Julepynt, julegaver, juleguirlander, julemænd, julemusik, julefrokoster. Ja, vi kan ikke længere se os fri for, at årets hyggeligste tid er på trapperne.

På fredag er der julemarked hos Farmas, hvor hallerne ud over maskiner vil være fyldt med stande med juleartikler, julegaveideer, julegodter, konkurrencer og ikke mindst den populære grønlangkål.

Hvis man ikke allerede har fundet den søde julestemning frem, bliver der rig mulighed for dette i forbindelse med de kommende julearrangementer – end inden kalenderen viser 1. december.

De kommende weekender er der nemlig al mulig grund til at tage på rundtur til egnens mange julemarkeder og julestuer og måske får smagt på årets første gløgg og æbleskiver.

Allerede sidste weekend lagde julemarkedet i Strandby ud med julerier i lange baner. I denne weekend er der andre byer der tager over, herunder et par helt nye markeder i henholdsvis Ullits og Farsø.        

Jul blandt maskiner
Allerede ved indgangen til weekenden er det Farmas i Farsø, der tager sig af julerierne, nemlig på fredag med deres ”Julemarked blandt maskiner”, De store udstillingshaller vil derfor være festligt pyntet op med nisser og gran, så julestemningen kan brede sig til de store New Holland traktorer og mejetærskere.

Butik og salgsafdeling vil gøre deres bedste for at finde de bedste tilbud frem, så det er muligt både at få købt nogle julegaver eller få lavet en aftale om større investeringer.

Mange af Farmas’ kunder glæder sig til Julemarkedet, hvor der er mulighed for at høre om faglige nyheder, se på maskinerne, få en snak med sælgerne og hygge sig med naboer og andre landmænd. Et godt trækplaster er også markedets populære grønlangkål. 

Julestue på Skjoldborghus
Hvis man søger den gode og gammeldags julehygge er det julestuen på Skjoldborghus man skal lægge vejen omkring. Ud over juletræer, adventskranse og juledekorationer, kan man også smage på de hjemmelavede klejner og vafler i julestuen.     

Julemarkedet i Ullits er nyt
De Samvirkende Foreninger i Ullits er gået sammen om at starte et julemarked op i Ullits Minihal, som finder sted på lørdag. Efter foreningernes overbevisning skal det være et rigtigt julemarked med attraktioner for voksne såvel som børn på tværs af alle aldre. Markedet har inviteret mange lokale kunstnere, der hver har en stand, hvorfra de sælger spændende juleartikler. For det voksne publikum vil der endvidere være ølsmagning, og for børnene vil der være mulighed for at klippe og klistre julepynt til byens store juletræ. Desuden er der mulighed for at fremstille juledekorationer med kalenderlys. Og så kommer julemanden naturligvis også, som man kan aflevere sin julesok til.     

Også Galleri 14 starter eget julemarked
Med 750m2 og flere etager til rådighed er det mere end oplagt at Galleri 14 lægger hus til et julemarked. Kunstnerne inviterer indenfor i et smukt julepyntet galleri, og som det kunststed det er, vil det naturligvis være unika julepynt, dekorationer og gaveartikler, som man vil finde på julemarkedet. Ud over de 14 kunstnere selv, har galleriet også inviteret andre kreative boder med juleartikler til markedet. Julemarkedet i Galleri 14 finder sted på søndag.           

Julemarkedet i Gedsted
På søndag slår man portene op til det tredje julemarked i Gedsted. Det er igen Gedsted beboer- og Erhvervsforening, der i samarbejde med Gedsted Idrætsforening og hallens cafeteria, står for det store arrangement, og arrangørerne har sat alle sejl til for at få et flot arrangement. De besøgende vil komme i selskab med adskillige nisser og julepynt i alle afskygninger. Der kan købes dekorationer, julekort, forskellig brugskunst og tøj, ja der vil være noget for enhver smag og enhver pengepung

Jul på Hessel for 10. gang
”Juletræet med sin pynt” og ”Julens fantasi tæt på himlen” er de overordnede temaer for den 10. udgave af Jul på Hessel, der tager sin start lørdag formiddag med officiel åbning af Chr. Bach Iversen. Det gennemgående træk er fra år til år juletræerne, hvor der lægges vægt på gamle, men også fornyende traditioner indenfor julepynt. I det hele taget er det en lang række anerkendte kunstnere indenfor glas, tekstil, sølv – og naturligvis det gamle kunsthåndværk indenfor kugler, knipling, halmflet og papir der i år udstiller på Hessels juleudstilling, der ikke er et julemarked, men derimod byder på oplevelser med traditioner i autentiske omgivelser.  

Gammeldaws Jul på Torvet i Hvalpsund
Også et andet sted på Hvalpsund-egnen er der juleri. Det er på julemarkedet ”Gammeldaws Jul” på torvet ved Sparekassen i Hvalpsund. Bag søndagsmarkedet står Hvalpsund Borgerforening og Hvalpsund Gymnastikforening, der har arrangeret forskellige boder med juleartikler i alle afskygninger, ligesom der også vil være godt til ganen i form af gløgg og æbleskiver. Alt sammen i en hyggelig og gammeldags julestemning.

Det er 4. år, at markedet holder til på Torvet midt i Hvalpsund – og de to arrangører er bevidste om usikkerheden ved vejrliget, men det kan en lun frakke klare.             

Kongshøjgaard disker op med håndlavede julegaver
Som noget nyt, er også den kreative Produktionsskole Kongshøjgaard, hoppet med på julerierne. På søndag vil der være åbent værksted og butik. Her er julegaverne håndlavede og med specielt design. Så søger man en julegave til den der har alt, er muligheden for at finde det rette her.   

Alt om julen i næste uges husstandsomdelte juleavis
Endnu flere julemarkeder følger den efterfølgende weekend, hvor julemarkedet på Vitskøl kan nævnes og julemarkedet på Højgården om lørdagen.

Om søndagen, som ligeledes er første søndag i advent, vil der også være åbent i Farsø’s butiker, så der rigtig kan blive taget fat på julegave indkøbene.  

Alt dette vil der være mulighed for at læse mere om i Farsø Avis særlige juletillæg – Juleavisen 2010, som omdeles til samtlige husstande i Vesthimmerland i midten af næste uge.  

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: